Суд відмовив у триманні під вартою землевпорядника з Підгайців

Суд відмовив у триманні під вартою землевпорядника з Підгайців
Землевпорядника Підгайцівської громади Віталія Копюка, якого затримали під час отримання хабара, на час слідства суд залишив під домашнім арештом. Прокуратура подавала скаргу на таке рішення, вимагаючи тримати затриманого під вартою, проте суд відмовив.

Таке рішення прийняли у п’ятницю, 10 березня, під час засідання Волинського апеляційного суду, пише ВСН.

Прохання взяти під варту Віталія Копюка прокуратура мотивувала тим, що він може за цей час підробити чи спотворити документи, тиснути на свідків - працівників сільради та депутатів, яких поки не допитали, або ж підшукати підставних осіб, які будуть давати покази на його користь.

Проте суд не врахував ці аргументи, зважаючи на те, що під час домашнього арешту Копюку також заборонено спілкуватися зі свідками та залишати своє помешкання.

Також у цей день в Луцькому міськрайонному суді за клопотанням слідства Віталія Копюка відсторонили від посади та наклали арешт на його майно.

Нагадаємо, 3 березня після чергової сесії Підгайцівської сільської ради правоохоронці затримали землевпорядника громади Віталія Копюка з отриманим хабарем. У нього знайшли мічені купюри - в автомобілі, де він отримував другу частину суми після того, як депутати прийняли на сесії відповідне рішення. А також частину мічених грошей, які він отримав як аванс, вилучили вдома.

Віталію Копюку висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гроші є ,а суді любить хабар ,так що відкупиться .
Відповісти
Все було вирішенно ще в перший же день.Ті хто стоїть над ним постарались на славу.хто ж буде нести золоті яйця.??смішно читати що знайшли 1 лімон гривень,коли там реально 1 лімон $$$.
Відповісти
То що він вирішив, рішення ж приймають депутати, а не він особисто
Відповісти