Перша група добровольців підрозділу «Лють» завершила навчання на Волині

Перша група добровольців підрозділу «Лють» завершила навчання на Волині
В одному з тренінгових центрів поліції області завершила навчання перша група добровольців, які пройшли всі етапи відбору і потрапили у воєнізований підрозділ поліції нового зразка "Лють".

Як розповіла Суспільному начальниця відділу професійного навчання Головного управління Нацполіції в області Валентини Мельничук, на першому етапі добровольців готували як поліцейських, але в умовах ведення воєнних дій.

Первинне навчання у центрів пройшов 26-річний Андрій Найдюк. Каже: до цього волонтерив.

"Коли почалася війна, завіз автомобілів 15 на ЗСУ. Коли почалася війна на третій день хотів в Азов, але знайомий з поліції сказав, що формується такий батальйон, буде хороша підготовка. Вирішив піти сюди здав ФІЗО, тести, пройшов медогляд", – говорить доброволець.

Зі слів поліцейського з відділу професійного навчання Влада Куприянчика, який навчає добровольців вогневої підготовки, штурмова бригада вивчала усе з нуля: "Бо є люди, які взяли зброю вперше, а є ті, хто має навики. Ми починаємо із позиції для стрільби, як вона виконується".

Після навчання у тренінговому центрі поліцейських розподілять по підрозділах для проходження бойового злагодження, – сказала начальниця відділу Валентина Мельничук. З її слів, набір у підрозділ "Лють" триває.


Нагадаємо, що з лютого в рамках старту національної кампанії рекрутингу "Гвардія наступу" на Волині стартував набір добровольців та вмотивованих громадян у вісім новосформованих військових бригад: "Лють", "Стелевий кордон", "Буревій", "Червона калина", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та "Азов".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Перша група добровольців підрозділу «Лють» завершила навчання на Волині
14 березень, 2023, 11:10