«Цей час настав»: депутати Волиньради просять вірян зректися Московського патріархату

«Цей час настав»: депутати Волиньради просять вірян зректися Московського патріархату
Депутати Волиньради звернулися до вірян Української православної церкви Московського патріархату з проханням розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою.

Відповідне звернення прийняли під час позачергової сесії 11 квітня.

У зверненні йдеться про те, що, мовляв, задовго до початку відвертої агресії росії, на жаль, тривала і духовна окупація України.

«Наративом «Україна – це малоросія і частина єдиної росії» служителі української філії російської церкви роками зомбували вірян. Війна ж остаточно викрила справжню подобу московитської агентури в рясах. З 2014 року і дотепер СБУ та правоохоронцями збирали численні докази сприяння УПЦ МП окупантам: у коригуванні вогневих ударів, захопленні міст і сіл, зберіганні зброї та переховуванні воєнних злочинців у церквах і монастирях. За кремлівськими методичками священники московського патріархату співають осанни «матушкє-русі», але відмовляються відспівувати наших загиблих Героїв, виправдовують війну і просто у храмах власноруч лупцюють військовослужбовців», – йдеться у зверненні депутатів до волинян.

Це, зауважують депутати, спонукає релігійні громади до добровільного і остаточного роз’єднання з Московським патріархатом.

«Наш заклик до тих вірян УПЦ МП, хто ще не насмілився чи вагається. Цей час настав! Зректися духовних тягарів чужої руйнівної ідеології сьогодні – це уберегти наших дітей від рабства і меншовартості завтра. Звільнитися від упередженості та розбрату зараз – відсвяткувати перемогу над ворогом невдовзі. Українці! Ми не ділимо Бога, але нас розділили, щоб поневолити і знищити. Чи потрібні ще докази, коли з благословення московської церкви позбавляють життя, мордують, ґвалтують, викрадають наших дітей, а домівки рівняють із землею?! Полишайте осередки вселенського зла, ставайте на бік правди.

Ми закликаємо вірян УПЦ МП на Волині розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою і, нарешті, домогтися остаточної релігійної незалежності України від москви. Це можливо зробити лише разом, в духовній єдності всього українського народу», - йдеться у тексті звернення.

Нагадаємо, окрім того, депутати під час сьогоднішньої сесії одноголосно проголосували за заборону діяльності УПЦ (МП) на території Волинської області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Цей час настав»: депутати Волиньради просять вірян зректися Московського патріархату
11 квітень, 2023, 12:59