Волинянка завоювала дві медалі на чемпіонаті світу з середньовічного бою. ФОТО

Волинянка завоювала дві медалі на чемпіонаті світу з середньовічного бою. ФОТО
Луцька спортсменка завоювала призові місця у масових номінаціях на чемпіонаті світу зі середньовічного бою в Іспанії.

Одна з представниць збірної України та учасниця клубу середньовічного бою «Айна Бера Луцьк» Катерина Баран виборола «срібло» у масовій жіночій номінації «3 на 3» та «бронзу» у масовій жіночій номінації «5 на 5» на чемпіонаті світу зі середньовічного бою IMCF World Championship 2023. Про це повідомляє Спорт на Районі.

«Для мене було дуже великою честю і відповідальністю представляти Україну на міжнародному спортивному заході в час коли наші хлопці захищають Україну і світ на фронті. Не вистачить слів, щоб описати те, з якою повагою і співчуттям ставляться іноземці до українців. Представники кожної країни-учасниці чемпіонату пропонували нам допомогу та висловлювали підтримку», – розповідає Катерина Баран.

Цьогоріч на IMCF World Championship 2023, який відбувався з 29 квітня по 2 травня в Іспанії в замку Бельмонте, збірну України представляли лише спортсменки. Чоловіки не змогли виїхати з країни через російську агресію, адже багато з представників збірної зараз на фронті боронять цілісність України.

«З нами не було хлопців, які б перекрикували всіх, вболіваючи на нас, як воно відбувається на турнірах в Україні, але підтримка в нас була: європейці скандували «Україна», «Слава Україні» під час наших боїв, і від цього на очі наверталися сльози. Багато бійців носять жовто-блакитні стрічки та державну символіку України як знак підтримку нашій країні», – додає спортсменка.

Загалом дівчата везуть в Україну такі здобутки:

Дуельна номінація «алебарда» – 1 місце – Аліса Волошина (РТГ «Гюргів»)
Дуельна номінація «довгий меч» – 3 місце – Катерина Умярова (Айна Бера Поділ)
Дуельна номінація «щит і меч» – 2 місце – Наталія Ширдел (Тангар)
Професійні бої – 2 місце – Наталія Ширдел
Масова номінація «3 на 3» – 2 місце – Катерина Умярова, Аліса Волошина, Катерина Баран (Айна Бера Луцьк), Аліна Кравченко, Наталія Ширдел.
Масова номінація «5 на 5» – 3 місце – Катерина Умярова, Аліса Волошина, Катерина Баран, Аліна Кравченко, Наталія Ширдел, Анастасія Клюцко (ВІК Путивль)
Церемонія нагородження

«Чемпіонат закінчився, і тепер нас чекає довгий шлях назад в Україну. Як капітан і як українка я неймовірно пишаюся бійцями, які представляли нашу країну на чемпіонаті світу. Це команда, про яку я могла просто мріяти, така щаслива, що вони є в моєму житті», – ділиться враження лідерка жіночої збірної України Катерина Умярова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянка завоювала дві медалі на чемпіонаті світу з середньовічного бою. ФОТО
03 травень, 2023, 22:56