На окупованих територіях Півдня України залишається понад 150 тисяч росіян

На окупованих територіях Півдня України залишається понад 150 тисяч росіян
Держава-агресор росія примусово вивозить цивільне населення з окупованих територій Херсонської та Запорізької областей, в тому числі й персонал захопленої АЕС в Енергодарі.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

«Мова йде про людей, які або свідомо працювали на агресора, або були змушені це робити. Їм розповідають, що там скоро почнуться бойові дії, що цю територію нібито будуть обстрілювати та бомбити, тому переконують виїжджати та працювати далі з росіянами», — розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

За словами представника воєнної розвідки України, так звану «евакуацію» з окупованих територій Півдня України росіяни використовують як ширму для проведення контррозвідувальних та фільтраційних заходів:

«Вони, по-перше, не хочуть, щоб населення могло спостерігати за їхньою підготовкою до боїв – тобто це певні контррозвідувальні заходи. Це також і фільтраційні заходи, оскільки, насамперед, відбувається примусовий вивіз проукраїнського населення. І по-третє, росіяни бояться проведення на цих територіях якогось партизанського руху і внутрішнього спротиву», – зазначив Андрій Черняк.

Водночас представник ГУР МО України повідомив, що відведення російських бойових підрозділів ні з Запорізької, ні з Херсонської областей наразі не фіксують. На окупованих територіях цих двох регіонів зараз зосереджено орієнтовно 152 тисячі особового складу ворожих військ, і всі їхні дії вказують на те, що вони готуються до оборони.

Нагадаємо, що росіяни стягують до околиць Бахмута десантно-штурмові загони, ідуть важкі бої.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На окупованих територіях Півдня України залишається понад 150 тисяч росіян
15 травень, 2023, 11:30