27 тисяч переселенців отримали допомогу в центрі взаємопідтримки, що працює у Луцькому РАЦСі

27 тисяч переселенців отримали допомогу в центрі взаємопідтримки, що працює у Луцькому РАЦСі
З початку повномасштабної війни центр взаємопідтримки для внутрішньо переміщених людей, що розміщується у Луцькому РАЦСі, надав допомогу більше 27-ми тисячам переселенців.

Про це Суспільному розповіла Ліна Галан, начальниця міського управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. З її слів, переважно переселенцям допомагають продуктами, одягом та взуттям.

26-тирічна Тетяна — з міста Сватове Луганської області. З донькою до Луцька приїхала торік у липні. Каже: Центр взаємопідтримки для внутрішньо переміщених осіб відвідує за потреби.

"Звертаємося раз в місяць. По сезону – приходимо, за одягом дитячим", – каже жінка.

Щодня центр взаємодопомоги у Луцькому РАЦСі відвідує 40-50 переселенців – каже Ліна Галан. За її словами, торік у ці дні тут обслуговували до тисячі внутрішньо переміщених українців. Разом зі зменшенням кількості відвідувачів цього року поменшало в рази і гуманітарної допомоги – говорить Ліна Галан. Каже: у травні від волонтерів чи спонсорів поки жодної допомоги не отримували.

За словами Ліни Галан, через це у травні внесли зміни у надання допомоги переселенців. Відтепер, – каже, – її будуть отримувати лише сім’ї переселенців з дітьми впродовж трьох місяців після приїзду до Луцької громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.