Луцькі бібліотеки отримали велику партію українських книг

Луцькі бібліотеки отримали велику партію українських книг
До бібліотек Луцької територіальної громади надійшло 1 795 книг українських видавництв. Серед надходжень — нові книжки українських та закордонних письменників.

Про це повідомляє Суспільне.

На придбання книг, розповіла директорка "Луцької міської централізованої бібліотечної системи" Марія Назаревич, із міського бюджету виділили 380 тисяч гривень. Це — перша партія нових книг, придбана в рамках затвердженої міської "Програми розвитку культури на 2023-2025 роки".

"Через зміни до проведення закупівель купівлю книг розпочали в червні. Ми впродовж місяця цього доотримували книги. Це хороша партія книг різних жанрів", — зазначила Марія Назаревич.

Для дітей та підлітків бібліотеки отримали казки, пригодницькі твори, фантастичні історії, детективи, а для дорослих читачів та юнацтва — твори сучасних українських авторів, зарубіжні переклади, документальні, історичні та пізнавальні видання тощо.

Наразі триває процедура обробка та інвентаризація нових надходжень, після чого книги розподілять і передадуть у 25 бібліотек-філій Луцької громади.

Також, як додала Марія Назаревич, від початку року в рамках благодійної акції "Подаруй бібліотеці книгу" книгозбірні Луцької громади отримали від своїх читачів та читачок 1 321 книжкове видання на загальну суму 95 тисяч гривень. Ці книги вже поповнили фонди бібліотек.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: книги, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі бібліотеки отримали велику партію українських книг
27 вересень, 2023, 04:06