Брати Кононовичі з Луцька, яких судять за антидержавні заклики, попросили підтримки в італійських комуністів

Брати Кононовичі з Луцька, яких судять за антидержавні заклики, попросили підтримки в італійських комуністів
Близнюки Олександр та Михайло Кононовичі, яких судять за спробу повалення конституційного ладу, шукають підтримки в італійських комуністів.

Відповідне відеозвернення з’явилося в соціальних мережах і YouTube, пише "Сила правди".

В італійській комуністичній спільноті «Partito Comunista Italiano – Roma» з аудиторією у 3,5 тисячі осіб опублікували відеозвернення волинських братів Кононовичів, які з березня 2022-го перебувають під слідством. Їм інкримінують участь у спробі повалення державного ладу. Після арешту і обрання запобіжного заходу активність комуністів у соціальних мережах призупинилась. І ось через півтора року пропагандистські звернення відновилися.

«Дорогі антифашисти і комуністи Італії, ми, комуністи України, прийняли перший удар в Європі від імперіалістів Заходу і Сполучених Штатів Америки. Ми боремося зараз із режимом, який нав’язує нам Захід, і з його капіталізмом… По нам нанесли перший нищівний удар, але ми не здалися. Ми раді, що в цей непростий час комуністи й антифашисти Італії разом з нами. Ми знаємо, що ми не одні і ви боретеся разом з нами. Тільки боротьба, тільки інтернаціонал, тільки солідарність комуністів і антифашистів Європи. Пролетарі всіх країн, об’єднуйтесь!» – звертаються Кононовичі російською до комуністів Італії.

YouTube-канал під назвою «PCI TV», на якому власне і розміщене відео, створено у березні 2022-го. Тобто на початку повномасштабного вторгнення Росії. Наразі там всього 353 підписники, а відеозвернення Кононовичів за місяць переглянули 258 разів.

Окрім цього на сайті італійської комуністичної партії також часто пишуть про Україну загалом і про братів Кононовичів зокрема. Тут є публікації проти НАТО, США, європейських санкцій, заяви про те, що Україна спершу бомбила Донбас, а потім спровокувала напад Росії.

Знайшлося місце для братів Кононовичів і в соціальних мережах італійських комуністів. Посилання на відео поширювали у Facebook з дописом про жорстокість так званого «київського режиму».

«Важливим свідченням того, що останнім часом переживає українське демократичне суспільство, є послання братів Кононовичів, членів української комуністичної молоді, які сьогодні перебувають під домашнім арештом у Києві. Фальшиві наративи про об’єднану країну навколо президента, який, насправді, грає роль, як голлівудська зірка, розбиваються свідченнями двох молодих людей, які активно брали участь у політичному житті українського суспільства. Це фрагмент правди, який підкреслює численні переслідування та вбивства журналістів, політиків та активістів, здійснені останніми роками київським режимом. А сьогодні додалися ще й численні факти примусового призову українських громадян. Дякуємо братам Кононовичам за звернення, яке було надіслано, попри великі ризики та ймовірність помсти, адже зараз вони перебувають під домашнім арештом після тривалого ув’язнення», – йдеться у дописі.

Також у пості зазначили, що відеоролик зі зверненням братів Кононовичів нібито надала італійська кореспондентка Клара Статтело.

Нагадаємо, Михайла та Олександра Кононовичів затримали у Києві на початку повномасштабного вторгнення Росії. Їм інкримінують спробу повалення конституційного ладу. Після затримання вони одразу потрапили в СІЗО і перебували там майже сім місяців.

28 жовтня Солом’янський районний суд Києва задовольнив клопотання захисту про заміну запобіжного заходу. Кононовичів відпустили під цілодобовий домашній арешт і надягнули на них електронні браслети.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Два любителі розстрілювати портрети мертвих Бандеру і Шухевича.
Судять два роки, пізніше виявиця що небуло складу злочину.
Усе як завжди.
Відповісти
Як ці виблюдки ще живі.
Відповісти
Ці покидьки мають вже здохнути на уранових копальнях Жовтих Вод.
Відповісти
Два гуманоїда, бариги комуняцькі. В Білорусію їх нахер з батьками. Ще є старший брат, який роками в Іспанії сидить, такий самий дибіл. Кончене бидло
Відповісти
Їх неможна було випускати. Це брехливі потвори. Мало їм пики рихтували. Якось,під час майдану,вони викликали до себе поліцію,ніби в їх квартиру правосєкі ломились. А насправді ніхто до них не ломився. Ці моральні уроди повинні сидіти. Довічно
Відповісти
Останні новини
Брати Кононовичі з Луцька, яких судять за антидержавні заклики, попросили підтримки в італійських комуністів
30 жовтень, 2023, 07:07