Блокада кордону: домовлятися прийдеться з новим урядом Польщі

Блокада кордону: домовлятися прийдеться з новим урядом Польщі
Україна зможе говорити про розблокування кордону із новим польським урядом. Нині ж намагається домовитися із місцевою владою про забезпечення водіїв усім потрібним.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач в ефірі телемарафону Єдині новини, інформує ICTV.

«Ми намагаємося говорити з воєводами, тому що передусім це люди, які залишилися на кордоні. Ми допомагаємо гуманітаркою нашим водіям, тому вчора відправили офіційні запити до воєвод Любліна і Підкарпатського, щоб вони забезпечили належні умови нашим водіям. А вже говорити про розблокування кордону, напевно, будемо з новим урядом», – пояснив він.

За його словами, напередодні були зустрічі з воєводами, з польськими урядовцями, профільними представниками Єврокомісії та самими протестувальниками, проте напрацьовані компромісні варіанти для пришвидшення виїзду порожніх вантажівок з України не мали результату.

Заблокованими залишаються усі три пункти пропуску – Краківець – Корчова, Рава-Руська – Хребенне та Ягодин – Дорогуськ. Щоправда, деякий рух, за словами Деркача, є на КПП Краківець – Корчова, на інших пропускають по одній вантажівці на годину, проте страйкарі не завжди дотримуються такого графіку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З чотирьох сторін одні брати віковічні
Відповісти