Керівництво Тернопільської ОВА вимагало хабар 2 мільйони, - НАБУ

Керівництво Тернопільської ОВА вимагало хабар 2 мільйони, - НАБУ
НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою двох заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації у вимаганні неправомірної вигоди від підприємця.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, посадовці вимагали у місцевого бізнесмена неправомірну вигоду у сумі понад 2 млн грн. Ці кошти підозрювані просили за погашення заборгованості по виконаних роботах з будівництва інфраструктурних об’єктів за 2022 рік та обіцяли погасити борг комунального підприємства Тернопільської обласної ради перед його ТОВ за такі ж роботи у 2023 році.

У червні 2023 року їм повідомили про підозру. Тоді ж про підозру повідомили голові Тернопільської обласної ради, який вимагав і одержав неправомірну вигоду від того ж підприємця.

10 січня 2024 року розслідування стосовно колишнього голови Тернопільської облради виділили в окреме кримінальне провадження, а 11 січня 2024 року – завершили.

НАБУ і САП розпочали слідство за заявою громадянина, у якого підозрювані вимагали кошти.

Нагадаємо, НАБУ і САП відправили на лаву підсудних депутата Волинської обласної ради Валентина Кошельника, викритого на одержанні неправомірної вигоди у сумі 35 тисяч доларів.

Довідково:

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.