Як працює розвідка на фронті: розповідь бійців із Волині

Як працює розвідка на фронті: розповідь бійців із Волині
Волинські бійці із позивними "Інженер", "Шафа" та "Петрик" розповіли про специфіку роботи розвідників та небезпеку, що чатує на фронті.

Розповідь бійців опублікувало Регіональне управління сил тероборони "Захід", пише Суспільне.

Троє бійців розвідувального взводу 100 бригади тероборони Волині із позивними "Інженер", "Шафа" і "Петрик" розповіли про специфіку роботи взводу в умовах бойових дій.

Головний сержант "Інженер"

Боєць з Волині із позивним "Інженер" батько двох синів. Чоловік каже: пішов у військо заради них. З його слів, розвідники цілодобово працюють з інформацією, щоб наперед знати усі можливі дії і тактику армії РФ і мати можливість зупинити їх.

"Роботи багато. Якщо дивишся у фільмах про розвідку, то це захоплююче, але те, що відбувається насправді — зовсім інші речі. Це не фільм, на війні є лише один дубль і якщо не виконаєш завдання, то це матиме катастрофічні наслідки", — говорить "Інженер".

Командир відділення БпЛА "Шафа"

Волинянин пішов на війну добровольцем. "Шафа" каже: в цивільному житті був менеджером зі збуту харчових продуктів, але на війні захопився аеророзвідкою. Додає: після перемоги хоче лишитися у ЗСУ.

"Спочатку я був простим солдатом, але зараз виконую обов'язки командира відділення. Я десь, певно, всередині відчував, що аеророзвідка — це моє", — додає військовий.

Головний сержант взводу розвідки "Петрик"

На Волині "Петрик" має власну будівельну фірму, але у перші дні повномасштабного вторгнення пішов у військкомат. Спершу чоловіку відмовили через відсутність військового досвіду.

"Завдяки наполегливості, я таки потрапив у військо. Служу заради доньки, яка чекає мене з війни. Зараз бачу себе лише у розвідці. Майбутнє за аеророзвідкою, бо це найдієвіший метод збору інформації", — вважає волинянин.



Що відомо про участь ТРО Волині в боях на сході

У квітні 2023 бійців 100-ї бригади ТРО Волині передислокували для виконання бойових завдань на сході. Українсько-білоруський кордон нині під охороною інших бригад.

Після передислокації волиняни брали участь у боях на Бахмутському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

З весни військові бригади неодноразово звітували про успіхи на передовій і знищення російського озброєння, техніки та особового складу. У червні бригада відзначила на передовій п'яту річницю від дня створення.

У вересні 2023-го тероборонівці з допомогою дрона знищили бліндаж російських військових. У знищеному бліндажі був особовий склад однієї з бригад РФ. У жовтні 2023-го тероборонівці знищили танк військ РФ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.