На Волині прокуратура змусила місцеву владу згадати про історію

На Волині прокуратура змусила місцеву владу згадати про історію
Прокуратура Волині зобов’язала розробити опорні плани історичних Берестечка, Турійська та Головного.

Про це у телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора.

На Волині за втручання прокуратури органи місцевого самоврядування після тривалої бездіяльності розпочали розроблення історико-архітектурних опорних планів міст та селищ регіону, які відносяться до історично населених місць України.

Наявність історико-архітектурного опорного плану унеможливлює хаотичну та несанкціоновану забудову населених пунктів і забезпечує збереження пам’яток історії та культури.

До затвердженого Кабінетом Міністрів України Списку історичних населених місць увійшло 20 міст, селищ та сіл на Волині.

Одним із таких місць є відоме кожному українцю Берестечко. Місто – свідок битви 100-тисячного Війська Запорозького під командуванням Богдана Хмельницького із 200-тисячною армією Речі Посполитої, яка відбулася 1651 року.

Луцька окружна прокуратура Волинської області звернулася до Волинського окружного адмінсуду із позовом про визнання бездіяльності Берестечківської міськради протиправною та зобов'язання розробити історико-архітектурний опорний план міста.

Наразі судове рішення набрало законної сили.

Зазначимо, що робота представницького характеру щодо вирішення питань, які виникають у сфері охорони об’єктів культурної спадщини, є постійною, важливою та системною.

Також прокурори відреагували на бездіяльність щодо розроблення історико-архітектурного опорного плану селища Головне, історія якого налічує понад 500 років, та згаданого ще в «Повісті минулих літ» селища Турійськ.

За позовами Ковельської окружної прокуратури Волинської області у першому випадку рішення суду наразі виконується, а саме опорний план вже знаходиться на стадії розробки, у другому – ухвалено рішення про розроблення науково-проєктної документації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині прокуратура змусила місцеву владу згадати про історію
09 лютий, 18:25