На Волинь повертаються діти, яких евакуювали за кордон

На Волинь повертаються діти, яких евакуювали за кордон
Більшість сиріт, яких евакуювали з початком Великої війни за кордон, повернулися на Волинь.

Про це у фейсбуці повідомляє Волинська ОВА.

Керівниця служби у справах дітей облдержадміністрації Алла Онищук поінформувала, що з початку повномасштабного вторгнення з Волині до Чехії та Польщі евакуювали сотню вихованців з 6 обласних закладів.

Більшість із них уже повернулись в Україну та через місяць після того були влаштовані в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу у волинських громадах. Адже першочергове завдання Служби у справах дітей ОДА – забезпечити їм можливість зростати та виховуватись у сім’ї. Процес був швидкий завдяки попередньо налагодженій співпраці з громадами.

Із червня минулого року набули чинності законодавчі зміни, що дозволили влаштовувати в сім’ї дітей, які перебували за кордоном. В результаті проведеної роботи, з числа евакуйованих дітей 15 були усиновлені, 8 влаштовані у прийомні сім’ї, 5 взяті під опіку, трьох діток повернули у біологічні сім’ї (мами поновились у правах) та ще троє поступили на навчання в Україні після повернення.

«На сьогодні в евакуації у трьох закладах у нас лишається 38 дітей», – розповіла Алла Онищук. – Сподіваємось, що найближчим часом нам вдасться забрати повністю і їх».

З початком повномасштабного вторгнення за кордон перемістились 8 дитячих будинків сімейного типу, 12 прийомних сімей та 370 дітей, що виховувались під опікою/піклуванням. З них – 3 дитячі будинки сімейного типу (17 дітей), 3 прийомні сім’ї (8 дітей) та 67 дітей з опікунами/піклувальниками перебувають у евакуації і на даний час. Решта повернулись додому на Волинь.

Разом з тим, в нашу область переїхали і залишились на постійне проживання три родини з інших регіонів. «У ці сім’ї ми проводили додаткове влаштування дітей, теж з числа внутрішньо переміщених. На сьогодні у нас є восьмеро діток із маріупольського дитячого будинку сімейного типу і ми ведемо роботу зі знайомства цих дітей із кандидатами у прийомні батьки», – повідомила очільниця Служби у справах дітей ОДА.

Загалом на Волині 98 відсотків дітей виховуються у сім’ях, під опікою, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.