Звіт комісії ООН: росіяни постійно катують українських полонених

Звіт комісії ООН: росіяни постійно катують українських полонених
Українські військовополонені та цивільні особи зазнають постійних катувань у російському полоні.

Про це йдеться у звіті Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні, інформує в телеграмі Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

У поточній доповіді Комісія зосередила свою увагу на випадках катування українських військовополонених та описала моторошне поводження із ними в декількох місцях позбавлення волі в російській Федерації.

«Ми занепокоєні масштабами, тривалістю і тяжкістю розслідуваних Комісією порушень і злочинів, а також їхнім впливом на потерпілих та постраждалі громади», – заявив Голова Комісії Ерік Мьосе.

Нові докази підтверджують попередні висновки Комісії про те, що практика застосування тортур до цивільних, до якої вдається російська влада в Україні та російській федерації, є поширеною та систематичною.

Висновки Комісії свідчать про необхідність проведення подальших розслідувань, зокрема з метою встановлення, чи можуть деякі з виявлених інцидентів прирівнюватися до злочинів проти людяності. Комісія наново наголошує на важливості забезпечення ідентифікації злочинців та притягнення їх до відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.