У луцькій лікарні вперше підключили новий апарат і врятували людині життя

У луцькій лікарні вперше підключили новий апарат і врятували людині життя
У Луцькій міській клінічній лікарні вперше виконали підключення апарату VA-ECMO (венозно-артеріальна екстракорпоральна мембранна оксигенація) сумісно із колегами з Ковельського міськрайонного територіального медичного обʼєднання.

Про це у фейсбуці повідомляє Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади.

«Підключення здійснили пацієнту, чоловіку 1972 року народження, з гострим інфарктом міокарда, який ускладнився кардіогенним шоком - життєво загрожуючим станом. При такому стані серце не може виконувати свою функцію для підтримки життєдіяльності організму», - повідомила завідувачка відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії Ірина Січкарук.

Коли ситуація загострилася і час йшов не на дні, а на години, було прийнято рішення звернутися до колег з Ковельского МТМО, які досить оперативно відгукнулися на прохання про допомогу. За погодженням адміністрацій обох лікарень, група у складі двох хірургів, анестезіолога, кардіолога, медсестри та водія прибули до луцької лікарні менше ніж за 2 години.

При венозно-артеріальній ECMO, кров від пацієнта, за допомогою спеціального насосу забирається з вени, проходить крізь оксигенатор, де насичується киснем та повертається назад, вже в артерію, що дозволяє заміщувати функцію серця та частково легень. Це дозволяє виграти дорогоцінний час та дарує шанс на життя.

«Найсучасніші методи лікування в тісній професійній співпраці лікарів з різних медичних закладів дозволяють робити те, що раніше було неможливо! І це тільки початок! Це безпрецедентний випадок взаємодії не лише на Волині, але й на теренах усієї України», - впевнена кандидат медичних наук Ірина Січкарук.

Нагадаємо, медики повернули слух дівчинці з Миколаєва, яка з сім'єю живе у Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцькій лікарні вперше підключили новий апарат і врятували людині життя
18 березень, 18:29