Слідчі встановили військового рф, який убив цивільного на Чернігівщині

Слідчі встановили військового рф, який убив цивільного на Чернігівщині
Правоохоронці ідентифікували військовослужбовця рф, який розстріляв мирного жителя на Чернігівщині.

Про це в телеграмі інформує Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, вчиненого групою осіб (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у кінці лютого 2022 року в селі Нова Басань Ніжинського району російський військовослужбовець напав на мешканця сусіднього населеного пункту, який зупинився біля колони російської техніки і вийшов з власного автомобіля. При цьому цивільний чоловік не становив жодної загрози військам країни-агресора, був без зброї.

Підозрюваний розстріляв його з автомата. Від отриманих травм він помер на місці. В той же час інший військовий рф, який перебував у БТР, з кулемета вистрілив у чоловіка і його автівку.

На даний час вживаються заходи до оголошення підозрюваного у розшук, а також ідентифікації іншого причетного до злочину військового рф.

Досудове розслідування - слідчі ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області Департаменту кіберполіції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.