На Волині перейменують село, назване на честь «червоного командира»

На Волині перейменують село, назване на честь «червоного командира»
Володимирська районна рада підтримала клопотання Устилузької громади до Волинської облради щодо перейменування села Пархоменкове.

Відповідне рішення прийняли депутати на засіданні сесії 22 березня, пише Буг.

На підставі Рішення Устилузької міської ради №33/33 від 22.02.2024 року «Про затвердження подання щодо перейменування населеного пункту Устилузької міської територіальної громади» та враховуючи рішення постійних комісії районної ради, було вирішено порушити клопотання перед Волинською обласною радою щодо внесення подання до Верховної Ради України про перейменування села Пархоменкове Володимирського району Волинської області на село Видранка.

До слова, Олександр Пархоменков – учасник бойових дій в Україні 1917–1921 роках, червоний командир українського походження, входив до Радянської комуністичної партії, якого ідеалізувала радянська пропаганда.

Нагадаємо, раніше Поромівська громада, Володимирська районна та Волинська ради прийняли рішення про перейменування села Петрове на Цуцнів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дане село було назване на честь героя прикордонника старшини Івана Пархоменка, який там служив та загинув в 1941 році. До речі, українця із Запоріжжя, а не революціонера часів громадянської війни Олександра Пархоменка (а не Пархоменкова, як ви написали, до речі теж українця).
Відповісти
Останні новини
На Волині перейменують село, назване на честь «червоного командира»
22 березень, 14:42