Надія на небайдужих: донька полеглого воїна з Волині просить присвоїти йому звання Героя України

Надія на небайдужих: донька полеглого воїна з Волині просить присвоїти йому звання Героя України
Рідні просять присвоїти звання Героя України(посмертно) відважному воїну, військовослужбовцю Збройних сил України Какалюку Володимиру Івановичу, який народився 23 березня 1972 року в селі Краснилівка Камінь-Каширського району.

Про це йдеться у тексті петиції, опублікованій на сайті президента України.

12 червня 2020 року Володимир склав військову присягу і став на захист своєї держави. Служив у військовій частині А1008. Був головним сержантом механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону, отримав звання штаб-сержант.

Загинув в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту та незалежності України в районі населеного пункту Гряниківка Купʼянського району Харківської області.

За весь час служби давав відсіч ворогу на таких напрямках: Житомирська, Миколаївська, Дніпропетровська, Харківська, Донецька області.

Був відзначений державним орденом «За мужність» III-ступеня (посмертно).

"Був досвідченим воїном, про це наголошували і наголошують побратими по цей день. Багато разів дивився в очі смерті, але відвага, мужність, знання, вміння та відповідальність за своїх побратимів давали силу іти далі. Віддав найцінніше, а саме своє життя, залишивши вдома батьків, дружину та троє дітей.

Какалюк Володимир - справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України(посмертно)", - йдеться у дописі доньки Софії.

Вона наголосила, що збір зупинився, і дуже шкода, якщо голоси просто згорять, всі ресурси були задіяні, тепер надія просто на небайдужих.

Підтримати петицію можна за ПОСИЛАННЯМ!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Надія на небайдужих: донька полеглого воїна з Волині просить присвоїти йому звання Героя України
03 квітень, 12:00