Лучанин «Алабай» розповів, від чого залежать шанси бійця на фронті

Лучанин «Алабай» розповів, від чого залежать шанси бійця на фронті
Лучанин Валентин на псевдо "Алабай" понад рік тримає оборону на одній з ділянок фронту. Чоловік служить в 100-й окремій механізованій бригаді Сухопутних військ ЗСУ.

Про це пише Суспільне.

Чоловік став на захист країни з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Перший рік, з його слів, виконував завдання на українсько-білоруському кордоні. Бойові завдання на сході країни лучанин виконує вже рік, його військова професія — мінометник.



У підрозділі, де він служить Валентин, воюють бійці від 18 до 55 років. Зі слів бійця, наразі є нагальна потреба у війську — це захист Батьківщини.

"Таке ставлення в молодих людей, що не сильно хочуть сюди іти воювати, але ми, як йшли, теж нічого не вміли. Потрошки навчилися. Ніхто ж не каже, що будуть одразу посилати на "нуль". Все одно вас будуть навчати. Ніхто не народився військовим. Ніхто не був створений для цієї війни", — сказав лучанин.

Лучанин додав, що шанси бійця на успіх залежать від багатьох факторів: як від дотримання правил, вивчених на полігоні під час навчань, так і від виконання наказів командира безпосередньо в бойових умовах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.