Із луцького бюджету на потреби військових цьогоріч спрямували вже 150 мільйонів

Із луцького бюджету на потреби військових цьогоріч спрямували вже 150 мільйонів
Упродовж 2024 року із міського бюджету Луцька за запитами військових використано близько 150 мільйонів гривень.

Про це заявив луцький мер Ігор Поліщук, повідомляє управління інформаційної роботи міськради.

Сьогодні, 24 квітня, під час чергового засідання депутати внесли зміни до бюджету громади на 2024 рік. Поліщук поінформував, що з бюджету міської ради з початку року уже оплачено приблизно 150 млн грн на підтримку ЗСУ, тобто щомісяця міська рада виділяє в середньому 40 млн грн на допомогу військовим.

Як повідомила директор департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілія Єлова, буде збільшено доходи загального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади за рахунок іншої дотації з місцевого бюджету в сумі 90 931,33 грн.

За її словами, перерозподіл коштів буде здійснено таким чином: 1 млн 400 тис. грн спрямовано для обслуговування боргу по тролейбусах, 500 тис. грн — для КП "Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади" на придбання тренажера для відновлення моторних навичок управління (імітатора легкового автомобіля), 1 млн грн — департаменту соціальної політики на виплату матеріальної допомоги малозахищеним верствам населення, 310 тис. грн — підприємству "Луцькспецкомунтранс" на придбання мотопомпи та рукава відповідно до Програми розвитку цивільного захисту Луцької міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Також зменшено видатки ДКП "Луцьктепло" щодо виконання умов кредитного договору з ЄБРР на суму 3 млн 75 тис. грн, знято кошти у сумі 5 млн грн, передбачені на капітальний ремонт нежитлового приміщення з амбулаторією загальної практики сімейної медицини на вул. Привокзальній, 13а в м. Луцьку та направлено на капітальний ремонт відділення дитячої онкогематології Волинської обласної дитячої клінічної лікарні КП "Волинське обласне територіальне медичне об'єднання захисту материнства і дитинства".

На придбання FPV дронів для 100-ї бригади територіальної оборони (бюджет участі) — спрямовано 132 тис. грн. На підтримку різних військових частин спрямовано більше 6 млн грн.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щодо будівництва для переселенців в жидичині воно щось робиться.
Відповісти
Останні новини
Із луцького бюджету на потреби військових цьогоріч спрямували вже 150 мільйонів
24 квітень, 16:19