На Волині вшанували двох полеглих Героїв

На Волині вшанували двох полеглих Героїв
Сьогодні, 15 травня, у другу річницю загибелі у Турійській громаді на Волині вшанували мужніх воїнів і патріотів Ярослава Кашубу та Олександра Лапчука.

Про це в фейсбуці повідомила Турійська селищна рада.

У лютому 2022-го, у перші дні повномасштабної війни, Ярослав Кашуба та Олександр Лапчук стали на захист рідної землі. Обом було під шістдесят, тож могли і не мобілізуватися. Але совість, внутрішні переконання і любов до України покликали взяти до рук зброю.

Так Ярослав Кашуба вчинив і у 2014-му: колишній правоохоронець залишив посаду сільського голови і вступив добровольцем у волинську роту патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь». Від своїх побратимів тоді він отримав позивний «Дєд», бо був найстаршим і найдосвідченішим.

Олександр Лапчук у мирному житті працював у Володимирському лісомисливському господарстві, а Ярослав Кашуба – старостою Соловичівського старостинського округу. Повномасштабна війна все змінила. Пліч-о-пліч односельчани і сусіди вісімдесят днів мужньо боронили рідну землю, разом із побратимами 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого воювали на передових позиціях. Ярослав Кашуба був головним сержантом механізованого взводу, а Олександр Лапчук – стрільцем та помічником гранатометника. Їх поважали та шанували побратими за відважність, сміливість, надійність і розсудливість.

Загинули воїни під час виконання бойового завдання на Запоріжжі, місці козацтва та духу незламності й свободи українського народу.

Указом Президента України Олександра Лапчука та Ярослава Кашубу нагороджено посмертно орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

Травневого дня, коли в природі торжествувало життя, Герої «на щиті» повернулися до рідного села. По встеленій весняними квітами дорозі проліг їх шлях до рідних домівок і місця земного спочинку у селі Соловичі.

«У цей скорботний день схилімо голови, вшановуючи їх подвиг. Вічна шана і слава Героям!» - зазначили у селищній раді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині вшанували двох полеглих Героїв
15 травень, 14:39