ТОП-5 книг: що лучани читали в квітні

ТОП-5 книг: що лучани читали в квітні
Мінлива весняна погода у квітні не тішила лучан теплом. У такий час книгомани зазвичай залишалися вдома, щоб насолодитися книжковими новинками від українських видавництв.

Інформаційне агентство ВолиньPost
дізналося, які видання найбільше зацікавили лучан у квітні.

ЧИТАТИ БЕРЕЗНЕВИЙ ТОП-5

ЧИТАТИ ЛЮТНЕВИЙ ТОП-5

У цьому «Топі» майже немає художніх книг. Це переважно мотиваційні та науково-популярні видання. Із художньої літературі впевнено тримають позиції «Життя та мета собаки» Брюса Кемерона та романи Джорджа Орвелла, а також ще одна книга, про яку в кінці ТОПу.

Дарон Аджемоглу, Джеймс Робінсон «Чому нації занепадають?»

Книга від видавництва «Наш формат» вже декілька разів поверталася у «Топ 20 продажу». Це науково-популярна книга, у якій пояснюють походження влади, багатства та бідності. Варто зауважити, що над створенням книги автори працювали близько 15 років. За цей час вони проаналізували від чого залежить успіх держави і чи справді впливають на розвиток держави культурні, географічні, історичні чинники. За роки досліджень письменники дійшли висновку: саме демократія та рівність усіх громадян якнайбільше сприяють функціонуванню держави. У книзі можна знайти багато прикладів становлення різних країн світу.



Олександр Авраменко «100 експрес уроків української мови»

Олександр Авременко – доцент київського університету. І хоча «суржик – це наше все», науковець у доступній формі пробує пояснити найважчі випадки вживання слів та виразів української мови. Книга яскраво ілюстрована, тому ті, хто не звик до друкованого тексту може засвоїти «уроки» лише переглядаючи картинки. Це невелика «книга-шпаргалка», яку дуже зручно носити з собою, аби ніколи не забувати про важливість чистоти рідної мови.



Ірвін Ялом «Ліки від кохання та інші оповіді психотерапевта»

Ірвін Ялом –відомий психотерапевт, тому усі його книги – це дослідження на межі художньої та наукової літератури. У книзі він описує свій досвід роботи лікарем- психотерапевтом, різні складні випадки у лікарні. У його кабінеті тепла атмосфера, у якій людині хочеться виговоритися. Саме тому психотерапевт часто згадує історії людей, які до нього потрапляють, закоханих і ні.



Дік Свааб «Ми – це наш мозок»

Ще одна науково-популярна книга, яка впевнено тримає позицію у «Топі». У ній автор доводить, що найбільший вплив на формування людини мають гени. Звичайно, важливими є умови та середовище життя особи. І все ж те, що закладено у кожному від зачаття – часто визначає усе майбутнє. У книзі пояснено, як кожен з періодів вагітності жінки впливає на формування плоду. Наш мозок –це наша сутність, переконаний Дік Свааб.



Харукі Муракамі «Безбарвний Цкуру Тадзакі і роки його прощ»

Це чи не єдина художня книга ТОПу. Інтелектуальний роман, який читається дуже легко. У центрі оповіді самотній чоловік, який прагне зрозуміти, що сталося не так у його житті більш ніж десяток років тому. Він вирушає на пошуки минулого, аби знайти самого себе і своє майбутнє.



ТЕКСТ - Олена ЛАУЩЕНКО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: книги, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.