Побиту шестикласницю вчителька «цькує» в інтернеті. У мережі публікують фото з лікарні. ФОТО

Побиту шестикласницю вчителька «цькує» в інтернеті. У мережі публікують фото з лікарні. ФОТО
В інтернеті розпочалося цькування учениці 6-го класу, яка вже тиждень перебуває у медичному закладі після побиття однокласниками.

Нагадаємо, 4-го листопада у загальноосвітній школі №2 однокласники побили шестикласницю. Побиття підтвердили лікарі та міліція, але класний керівник Ольга Савчук категорично заперечує, що дитину побили, хоча після інциденту свою учениці навіть не бачила.

Сам конфлікт між учнями розпочався на уроці трудового навчання, який проводила її сестра Ганна Рожко. Під час уроку 5 дівчаток знаходилися у туалеті. Одну з них знімали на телефон, коли та була в кабінці. Дівчинка, яку принижували у вбиральні, спробувала у класі відібрати телефон. Зав'язалася штурханина. Вчитель на конфлікт відреагувала зауваженням потерпілій стороні, самого конфлікту не припинила, не зателефонувала батькам. В результаті після уроків, як стверджує мама побитої малої, її дитину однокласники «спустили» зі сходів.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ: Жорстоке побиття школярки у Ковелі: педагоги, батьки та учні роблять винною потерпілу дитину.

Педколектив школи намагається справу повернути так, ніби все відбувалося не на уроці, а на перерві, і зробити вииною дівчинку, яку побили.

Тим часом шестикласники розповіли, що все сталося під час уроку, цитуємо: «Це було на уроці… Вчителька нас відпустила втрьох».

Досить дивно поводить себе класний керівник Ольга Савчук. В інтернеті пані вчителька опублікувала допис, в якому зневажливо говорить про дитину, котру побили у її підопічному класі. Називає дівчинку "жертвою", беручи слово у лапки.

Мама потерпілої дитини зазначила, що вона старалася не розповідати дочці, що її випадок набрав такого розголосу. Проте дитина вже знає, що про неї пишуть в інтернеті. З нею в палаті лікуються дівчатка однієї з ковельських шкіл. Вони їй все і розповіли. Окрім того, в інтернет викладають фотографії дитини без дозволу батьків. Абсолютно чужі для дівчинки люди, "постять" світлини, на яких дитина в лікарняній палаті грає в карти з іншими дівчатками. Як зазначила тітка дівчинки, вона поговорили з племінницею і та каже що не знає хто її фотографував. Тітка зазначила, що з цього приводу вони звертатимуться у міліцію.

Допис вчительки Ольги Савчук подаємо без змін:

«Зважаючи на історію опубліковану в даному пості https://vk.com/typical_kovel?w=wall-36656706_47725 до вашої уваги публікується позиційна відповідь від класного керівника Савчук Ольги Петрівни, яка не є зареєстрованою у контакті, але мала змогу прочитати, увесь позитив виказаний "порядними, переживаючими людьми".

Дисклеймер: дана точка зору не буде такою ж цікавою для жовтої преси, як попередня.

Одинадцятирічних дітей звинувачують у звірячому побитті, а "жертву", після звернення в лікарню відразу відпускають додому. І тільки наступного дня кладуть не в травматологію, а у дитяче відділення. Звинувачення починається з того, що дівчину образили в класі, причиною стало "відео", зроблене в туалеті,а згодом з'ясовується, що дівчинка, яку звинувачували найбільш активно, навіть не мала при собі телефону. Подія сталася не на уроці, а між уроками (трудове навчання 2 уроки підряд, між ними перерва 5 хвилин - коли і відбулися події в туалеті, і виходить трактовка "по серед уроку"). Далі, за ствердженнями нині популярної тут Юлії , дівчата повернулися в клас, і розказали однокласникам-хлопцям (які в той момент знаходилися у майстерні, що розміщена за межами шкільної будівлі) і почали сміятися з дівчини усім класом, принижуючи її цим. На що "жертва" відреагувала пхнувши кривдницю ,але та пожалілася хлопцям, які виріішили здійснити "фізичні та психічні розправи", що так яскраво описувались у пості та коментарях.

Але чи було це на справді так? Можливо, це сама Настя, котра повернулася з туалету пізніше однокласниць, вскочила у клас і вдарила Віку по обличчю, обізвавши всіх, хто її заспокоював? Після чого, вчителька намагається заспокоїти Настю, і пропонує їй уникнути продовження конфлікту, та піти додому на 10 хвилин раніше. Але пропозиція була відхилена. По закінченню уроків хлопці повернулися до класу, щоб провести дівчат додому, так як уже темно, В. попросила їх притримати Н так як боялася, що саме "жертва" її і поб'є. Ніяких фото нікому показано не було, так як їх просто не існувало. Вчителька по закінченню уроку встає і слідкує за дверима, щоб пересвідчитись у тому, що всі покинули клас, виходячи останньою, на сходах зустрічається з прибиральницею, та разом натикаються на чийсь рюкзак. І майже одразу за ним повертається "жертва" без будь-яких ознак побиття чи скарг на сам факт. Коли вчителі виходять зі школи, на сходах немає нікого з можливих учасників конфлікту (6 клас), чи ознак самого конфлікту.
Певно, саме за ці 5 хвилин мої діти (кл. керівник) згідно з коментарями "по-звірячому" побили однокласницю, при чому так уміло, що дитина не кричала, не плакала, і дісталася додому своїм ходом, за 10-15 хвилин. Бо ж саме о 18:30 мама подзвонила директору, щоб повідомити його, про те, що сталося. Образившись на уточнення директора, стосовно того, де ж саме це сталося, повідомила, що буде звертатися до міліції.

Я, класний керівник, дізналася про цю історію, не від потерпілих, а від мами однієї з учениць, яка випадково, почула про це у маршрутці, від мами "побитої" дитини, котра вже почала жалітися на це людям, які були цілком далекі від даної ситуації.

Як тільки мені стало про це відомо, я вирішила поцікавитися деталями, тоді ж і почула саме про побиття, і одразу після цього, перепитала про події на уроці у своєї сестри (вчительки трудового навчання), котра сама виявилася здивованою, та не знала як реагувати на почуте. У зв'язку з цим, я зателефонувала до лікарні, щоб уточнити діагноз, та підтримати дитину. Але мені, повідомили, що дівчинка з мамою знаходяться вдома. Наступного дня, дівчину поклали в дитячу лікарню зі скаргами на головний біль та нудоту(зі слів медперсоналу). Але родичі дівчини, знали про діагноз уже наступного дня, та виклали у інтернет ось таку історію.

Це моя точка зору на дану подію, ви можете вірити в неї, або ні, але я також маю право бути почутою.
Свою точку зору, ви можете залишити нижче, у такому ж стилі, як робили раніше у інших коментарях, з бажанням "прикопати у лісі" чи тому подібне. Але досить уже обмовляти моїх учнів у такій безграмотній та брудній манері, фабрикуючи так званий "резонанс".

Чому ж 32 дитини оголошені брехунами та "звіриною" (бо ж саме у такій манері була виконана "розправа") і тільки розповідь 1 дитини та обмовляння її родичів мають вагу?

P.S. Я пропрацювала у цій школі більше 22 років, траплялися різні випадки, але я вважала себе щасливою людиною, дивлячись у щирі очі моїх учнів, бачачи їх посмішки та відчуваючи їх подяку. А мої учні, котрі вже стали батьками, приводять на навчання своїх дітей саме сюди.

Тому я не можу більше мовчати, і буду захищати усе, що мені дороге, навіть у суді, якщо виникне на це потреба.

Дякую усім хто мене підтримав, та поставився з розумінням до даної ситуації».


Варто звернути увагу на стиль подачі інформації від вчительки. «Педагог» доволі непедагогічно описує потерпілу дитину та розставляє емоційні наголоси.

Вже на сьогодні відомо, що проблеми у колективі тягнуться не один рік. Зокрема, очевидно, що у класі постійно принижували одну особу. Вчителі ніяк не відреагували на таку ситуацію, а коментарі, які вони надали журналістам та опублікували в інтернеті, схиляють до думки, що навпаки, підтримували сильнішу сторону, цим самим допомагаючи ще більше загнати потерпілу дитину у «глухий кут». Окрім того, у дописі вчителька відверто принижує школярку і вигороджує інших підопічних. Розділяє дітей на «мої» та «жертва».

Мама дівчинки, яка постраждала у школі, розповіла, що донька дуже любить класного керівника. Така позиція улюбленої вчительки може спричинити ще більшу травму для постраждалої дитини. Окрім того, допис може зашкодити моральному та психологічному вихованню дітей, які брали участь у цькуванні та побитті однокласниці, адже їм дали зрозуміти, що злочин «зійде з рук» тим самим, можливо, засвітили «зелене світло» для наступних подібних вчинків.

Наталка ПОЛІЩУК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 54
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну й "грамотна" вчителька. Розставлянням ком убиває наповал
Відповісти
Іноді краще мовчати. Це був той самий випадок. Краще б Ольга Петрівна того всього не писала.
Відповісти
Гидота яка! дичавіємо все більше і більше. Пора вже батькам і вчителям облишити ті соцмережі та випендрьожі "хто круче", повернутись в реальній світ і зайятись дітьми в буквальному сенсі - читати з ними книги, ходити в походи, музеї, театри, в парк, ліс, до річки та розмовляти, розмовляти, розмовляти про все на світі, а то насидяться в інтернеті, надивляться дебільних ТВшоу і поводяться як дебілоїди і дорослі і діти.
Відповісти
все правильно --мораль і совість не в моді...
Відповісти
І Я тієї ж думки
Відповісти
по-перше чому у вчителя під носом взагалі такий конфлікт стався, значить вона надавала комусь з дітей перевагу (тих хто спровокував конфлікт) і по-друге таких дівчат, які знімають в туалеті інших, потрібно наказати (всіх учасників конфлікту), а наказати таким чином: заборонити на кілька днів відвідувати школу, а потім зі всіх предметів контрольні - тоді не будуть дурнею займатися, а наукою
Відповісти
с*к малолітніх і с*ку вчительку я б мокнула б в унітазі.люди не будь-те байдужими завтра вашу дитину принизять...
Відповісти
і чим ти тоді краща тих "с*к"? твій метод "мокання в унітаз" показує, що і ти і вони на абсолютно одному рівні.
Відповісти
краще просто кинути в гівно у сільській вбиральні - вони б не потонули)))
Відповісти
підтримую. вчительна ще й писати грамотно не вміє!!!
дізналась вона з маршрутки))),аха ха, в тому й вся біда!!!
Відповісти
пора батькам взятися за виховання дітей, а не сидіти в соцмережах, барах з подружками.
Відповісти
декілька років назад такий впадок стався з моєю дитиною тільки моя дитина дала відсіч. все знімалось на відіо іншими дітьми , ми нічого нікому недоказали мінестерство світи захищало школу ніколи нічого недокажеш школа навіть отримала грамоту через місяць як краща школа і це в луцьку .вірю що все куплене і все прикривається діти злі
Відповісти
Таке робиться в кожній школі. Вчителі все бачать і закривають очі на факти. Їм так зручніше. Бо дирекція школи зробить їх винними. А риба гниє з голови. І мені здається проти вчителів не попреш , вони завжди праві.
Відповісти
Я навчаюсь в цій школі, і моя сусідка ця дівчинка яку ніби побили. Її ніхто не бив, вона сама показувала в туалеті свою вибачте сраку і не раз, я не буду багато розказувати, але хочу вам сказати одне, що її мама наробила такого кіпішу в школі, приїхали до нас журналісти передачі один за всіх, і коли вони знімати сім'ю дівчинки, то мама плакала не знімаєте, її ніхто не бив, і забрала заяву, тому що ця сім'я стоїть на обліку в міліції
Відповісти
Там такий туалет, що не показати щось - ще треба постаратися. Дивитись на процес, фотографувати чи робити вигляд, що фотографуєш - попахує психічними відхиленнями. Бити до струсу мозку - кримінальна відповідальність, у даному випадку батьків неповнолітніх та вчителів. Заява є. Далі справа міліції, прокуратури і суду.




Відповісти
А я впевнена, що це ви брешете, шановна брехуха. Тому, що якби ти була така добра і ХОРОША, то писала б дещо інше, але я думаю тобі не зрозуміти.
Відповісти
Мда.....сім'я стоїть на обліку?ахахах... Нашо писати такий брєд???
Я цю родину знаю краще ніж ти своє ім'я!!!
Відповісти
За моє імя ти непереживай, а от про ту дитину і її сімю - краще помовч, тому, що життя - це така штука, що на їхньому місці може бути будь-хто, і ТИ В ТОМУ ЧИСЛІ.На далі, думаю, все-таки фільтруй те, що пишеш.
Відповісти
Пишете повну ідіотію, доведення ваші смішні і не послідовні, виправдовуєтеся — так і скажіть...
Відповісти
Училку закрити з тою дурою в иій параші на тиждень
Відповісти
Який же бридкий допис педагога!!! Їй би у психологів прокосультуватисьпро те як виражаться агресія в дитячому віці!!! Але бачу, що в таку мерзотну голову вже не вкладеш нічого доброго!!!
А в Ковелі багато розділяє думку таких педагогів???
Відповісти
Люди, чи вам робити більше нічого? Дитина слава Богу жива і думаю що сильно постраждала. Тут нема чого мусолити - сусолити. Фле треба зробити висновок. Вчителям треба дивитись за дисципліною в школі , а батькам прикручувати гайки своїм чадам вдома.
Відповісти
зачемимучитьдетейимбаблодавайипобольше
Відповісти
Я сама вчителька,але вчителів не люблю,особливо теперішніх новомодніх,які і старших не поважають і дітей мають занізащо. Яка там би не була сім'я,для дитини це шок,адже вона не відповідає за вчинки своіх батьків
Відповісти
Цікаво, який предмет викладає класний керівник? Безграмотна людина!!!
Відповісти
Мене дивує той факт , що Волиньпост так довго і полегливо обговлрює даний випадок. Вже всі проблеми в державі і суспільстві вирішені? Діти побились і може вже б помирились. Але ні ! Треба ж зробити сенсацію.І йде пропаганда насилля. Ви вчите як знущатись над іншими. Бо хто не знав ,так почитав ваші статті і навчився. Зніміть ці статті. І негайно!!!
Відповісти
Мені до Ковеля діла нема, але упевнений, що вчительку звільнять бо не уміє контролювати клас. Єдине чого навчилася ділити дітей у класі та приймати сторону більшості. Вчителька бездарна і її практика класного керівника даремна і безперспективна. Побиття не має причин та пояснень це злочин з різними ступенями тяжкості але злочин.
Відповісти
Вчитель-класний керівник - не на свому місці. Який же це педагог. Гнати таких треба з позором і не допускати до роботи з дітьми. Жах кому ми довіряємо свої дітей у школах. НЕпрофесіоналізм жахливий!!! Навіть моральних цінностей немає. Щоб вона зрозуміла нехай би з її дитиною так поступили.
Відповісти
ВЧИТЕЛЬКУ ОДНОЗНАЧНО ЗВІЛЬНИТИ ЗА НЕПРОФЕСІОНАЛІЗМ!!!!!!!
Відповісти
В мене виникає одне питання, а саме : "а бил лі мальчік"? тобто чи ж було побиття? Дитина доволі швидко вийшла з лікарні і доволі бодро. Ні я вірю що вона постраждала, що її скривдили. Але , шановні, якщо за кожну дитячу бійку звільняти вчителів, то скоро дітей не буде кому вчити. Діти тепер буже жорстокі і в тому винні не одні вчителі
Відповісти
Ви готові на її місце, чи як завжди бла бла бла
Відповісти
Я на такому місці вже 28 років. Так що не бла бла
Відповісти
Солідарна з тим , хто дав відповідь небайдужим. ( попередню відповідь дала зопалу , з нервів не дочеталась). Ви дійсно готові на її місце , шановний " небайдужий" ? Збоку добре критикувати. І тільки. Реальність набагато складніша. А вас хватить тільки на бла бла...
Відповісти
Якщо це сталося в школі-звільнити вчительку, адже це вона допустила, щоб знущалися над дитиною.
Відповісти
Брешуть і не красніють!
Відповісти
Зовсім некласного, а гівняного керівника і її таку саму сестру гнати і негайно !
Відповісти
Вчительку в АТО
Відповісти
У мене теж була,приблизно така історія. Дуже співчуваю побитій!Моя закінчилась постановою на облік моїх кривдників на облік до міліції,порваним золототим ланцюжком і нервомим зривом.Зато тепер майже 10років потому
,всі стали такими друзями ,що без мила ............! І всих тих саме життя наказало,А я навіть їм співчуваю "десь дуже глибоко". Настя-час усе роставить помісттях, а зараз тобі просто треба це пережити і бути сильнішою ніж ця "шайка". ТРИМАЙСЯ!!!!
Відповісти
за последние годы все больше убеждаюсь, насколько школа уродует детей, делается страшно...
Відповісти
Яка різниця було побиття чи ні. Дитину принизили.Звичайно, коли вас багато, то дуже легко проти когось виступати. Вчителька - це взагалі окреме питання.Чого може навчити людина, яка одобряє приниження людської гідності.
Відповісти
Страшно читати таке повідомлення,дійсно, що твортьсЯ в наших школах.Кому ми довіряємо дітей.Там сімейні династії.Де ви бачили оголошення чи в Луцьку чи в Ковелі,що потрібен педагог. Ніде. У школи беруть не по знаннях, а по блату кум,сват,брат.В школі можуть забити в туалеті і ніхто не побачить.Діти жорстокі такі,що страшно дивитися на них.Вчителі ділять дітей на своїх і не своїх.Дають батьки хабарі,ставлять оцінки,не дають принижують.Приниження-це страшна штука.Якщо дитина не може постояти сама за себе-це вже проблема дуже внлика,знищать.Таке хотіли зробити і з моєю дитиною 7 клас.Але вона в мене вчиться добре, хоч стараються занизити їй оцінки, я не ношу їм хабарів,але і характер має вольови.Козеріг є Козеріг.Вона виловили цих дітей по одному на вулиці, в парку і побила сама.Так дала,що вони її тепер бояться,слова поганого не скажуть, але списувати не дає вже нікому.Вчителям байдуже,що дітей принижують,вони викладають абияк,знань дають нуль.Для мене школа-це взагалі щось страшне стає з кожним роком.
Відповісти
Треба було не робити безглуздих зборів батьків разом із дітьми. захищаючи себе і свою честь. а захистити дитину від ганебних принижень. Не розумію. чому учні групами виходять із класу на уроці.Сама працюю вчителем не одне десятиліття.Будь-яке приниження особисті недопустиме у навчально-виховному закладі.Не розумію. як одна дівчинка б"є всіх. Якщо так. то значить знущаються над нею. а вона намагається хоч якось захистити себе. Шкода мені дитини
Відповісти
Треба було не робити безглуздих зборів батьків разом із дітьми. захищаючи себе і свою честь. а захистити дитину від ганебних принижень. Не розумію. чому учні групами виходять із класу на уроці.Сама працюю вчителем не одне десятиліття.Будь-яке приниження особисті недопустиме у навчально-виховному закладі.Не розумію. як одна дівчинка б"є всіх. Якщо так. то значить знущаються над нею. а вона намагається хоч якось захистити себе. Шкода мені дитини
Відповісти
Раб може виховати лише раба.Саме вони і тільки раби потрібні нашій державі. Це і є наша школа. А якщо ти не засвоїш це або на мить забудеш - тебе чекає доля тої дитини . Погляньте на т.зв.інститут т.зв.удосконалення вчителів. Суцільні хабарі, а на чолі великий педагог Олешко. І всі мовчать !!!!!!!!!
Відповісти
Знаем мы таких "классных" руководителей. Они воспитывают титушек и сепаратистов. Свои прямые обязанности они соизмеряют с кошельком родителей.
Відповісти
Вчительку ольгу савчук треба негайно притягнути до, якщо є пєвна сттаття кримінального кодексу, до карної відповідальності, якщо ні, то звільнити з вовчим білетом! Така недолуга особа, яка покриває це Страшне Звірство -побиття, а перед тим- абсолютно Тваринну зьомку справлення потреби, не має права навчати дітей, а тим більше бути їхнім " керівником " !!!
Відповісти
Всіх дівчат( кобил) відправити до колоній, нехай там повчаться, якщо хлопці причетні до побиття, то і їх туда ж, але спочатку на психічну експертизу- часом не хворі на голову, як і їх недолуга вчителька -"керовца" ольга савчук, а друга- праці!
Відповісти
Мамі дівчинки, яка зазнала звірячих знущань, повинна пояснити дитині, що любити треба Бога, маму, а сторонні люди, тим більше, такі тупі, зажрані і недолугі, як ольга савчук і її сестра ганка рожко, заслуговують на людське презирство і Велику Кару Господню, яка, в данному випадку, неминуча для всіх дієвих осіб цієї страшної історії!
Відповісти
Як віддати дитину в 1 клас,якщо там працюють деспоти(Київ.школа),жорстокі(Ковель),хабарники(Луцьк) і це лише верхівки айсбергів....Як ці свати-брати можуть знати психологію дитини,коли за іспити просто проплатили....А ця вчителиця,якщо захищається-,значить, на злодію-шапка горить...
Відповісти
Пішла вона на 3 букви та керівничка позорниця
Відповісти
Закінчила школу в 2003 році, майже на відмінно, хабарів ніколи не давала ні я, ні мама, але більш падлючого місця, як наші школи, не знайдеш на всьому білому світі. як видно, нічого не міняється... лише в гіршу сторону!
Відповісти
Останні статті
«Бидло» і Європа
14 листопад, 2015, 18:11
Побиту шестикласницю вчителька «цькує» в інтернеті. У мережі публікують фото з лікарні. ФОТО
12 листопад, 2015, 13:17