«Нотатки мандрівниці» Юлії Євпак: Санта-Барбара, бабусі в Instagram, качка в Білому домі

«Нотатки мандрівниці» Юлії Євпак: Санта-Барбара, бабусі в Instagram, качка в Білому домі
Вона активний громадський діяч у Луцьку, самодостатня та впевнена у собі жінка. Юлія Євпак родом з російськомовної Одеси, втім розмовляє українською та популяризує її навіть в американському середовищі.

Про високий рівень життя США, лібералізм та літніх людей, які не розлучаються зі смартфонами навіть на вечірках розповіла ВолиньPost.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ НОТАТОК МАНДРІВНИКІВ

«Санта-Барбара». В США приїхала за програмою «Open Word». Учасників відбирали лише тих, хто займається волонтерством. З України нас було п'ятеро. Нам дуже пощастило, адже потрапили в Каліфорнію – найбагатший штат Америки, зокрема у Санта-Барбару (сміється. – від авт.) Усі дивилися серіал з однойменною назвою, але я його зовсім не пам'ятаю. Мої знайомі «діставали» мене, щоб я їм показала це місто або ж просили передати привіт.

Громадський вплив. Якщо в Україні 80 відсотків установ працюють, як державна форма власності, то в Каліфорнії вони в руках громадських організацій, навіть бібліотеки. Це був для мене такий «chalange».



Качка поблизу Білого дому. У Вашингтон я приїхала з подругою вночі та вирішили шукати «Білий дім». По дорозі до нього, ми зустрічаємо літню пару, яка пропонує нам допомогти. А коли вона почула українську мову, дуже зраділа й почала обнімати нас. До резиденції Барака Обами ми таки дійшли, однак не побачили його там. (сміється. – від. авт). А ще ми зустріли рябих качок біля самого Білого дому, можливо, екс-президент Барак Обама - ще той господар (сміється. – від. авт.)

Статусність. Санта-Барбара дуже дороге місто з найдорожчою вартістю житла в Штатах.

Немає машини – сиди вдома. Там відсутній громадський транспорт, а якщо в тебе немає власної автівки, то це дуже погано (сміється. – від авт.) Також в Санта-Барбарі майже немає тротуарів, а якщо вони є то завдовжки 1 метр.



Мовна проблема. Було дуже неприємно чути, що Україну відносять до Росії. На зустрічах представників «Громадянського суспільства» дехто питав нас чи ми розмовляємо російською мовою, на що ми їм відповідали: ми України і говоримо рідною мовою. Вони сказали, що ми перші українці, котрі розмовляють українською.

Одяг. Американці одягаються скромно. Вони не «обвішуються» дорогими сумками, як в Україні. Приміром, конгрес-вумен, яка має корені з Вінниці, носить досить стриманий одяг.

Феменізм. В Америці жінки феміністичні. Наприклад, молода пара ходить в кіно чи кафе, і кожен з них платить окремо.




Самостійне життя. З 18 років батьки відправляють свою дитину в коледж, цілують і кажуть йому, що ти вільний (сміється. – від авт.) Якщо батьки оплачують коледж, то на прожиття ти повинен заробити самостійно.

Притулки для літніх людей.
Здивувало те, що на 80 тис. населення більше 20-ти будинків для престарілих, здебільшого luxury-класу.



Їжа.Там надто багато мексиканської кухні, яку я не люблю (сміється. – від. авт.) Але добре, що там було багато мандаринів, апельсинів, лимонів в саду, які можна було рвати, як в нас яблука. Ще в них є сорт малесеньких мандаринів, які можна їсти зі шкуркою, ммм це було смачно (!)

Мультикультурний простір.
Америка – багатонаціональна держава. На митниці було стільки людей з різним кольором шкіри та розрізом очей. Я відверто шокована.
Літні люди з гаджетами. Старше покоління американців із смартфонами та фейсбуками на «ти». Для них звично поїхати на вечірку, а після неї запостити фото в Нотатки мандрівника, Німеччина.

Жіночка, до якої ми приїхали, їй 75 років, ходила на побачення (сміється. – від. авт.)

Текст - Катерина ЛАЩУК


ТАКОЖ СЛІДКУЙТЕ ЗА СТОРІНКОЮ В FACEBOOK


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Юлія Євпак родом з російськомовної Одеси, втім розмовляє українською"
Люди, ви нормальні? Навіщо загострювати на цьому увагу?
Відповісти
що за брехня, що української не чули, не знають і прирівнюють до росії у штатах, люди добрі, що за нісенітниці ви пишете
Відповісти
"Open Word", "chalange", "фемінізм" - ну це вже геть не серйозно(((
Відповісти
challenge а не те, що ви надрукували
Відповісти
Останні статті
«Нотатки мандрівниці» Юлії Євпак: Санта-Барбара, бабусі в Instagram, качка в Білому домі
09 січень, 2017, 09:00