З музикою та квітами: Палац культури відсвяткував 60-річчя

З музикою та квітами: Палац культури відсвяткував 60-річчя
У Палаці культури міста Луцька з нагоди 60-річчя закладу влаштували урочистий концерт. За час існування заклад пройшов довгий шлях від будинку культури, а нині його колективи знають по всьому світі.

Заходи відбулися 8 листопада.

Палац культури розпочав свою роботу далекого 1957 року у статусі Будинку культури. Згодом він носив назву Народного дому «Просвіта», а нині має горде звання Палацу культури обласного центру.

«Коли хтось питає, що там у «Просвіті» сьогодні, я, хвилюючись, кажу: Палац культури міста Луцька - це духовна святиня культури нашого міста», -зауважив директор Палацу культури, заслужений діяч мистецтв Юрій Войнаровський, який ось уже 40 років очолює заклад.

За 60 років зазнала змін й будівля. Пік змін припав на 70-ті роки, коли добудували велику сцену та другий корпус. Останній ремонт капітальний відбувся вже у 2000-них роках, тож нині приміщення палацу красив та сучасне.

Та душею закладу є його люди та колективи. Нині у палаці працює 185 людей, є 10 дорослих колективів та один дитячий зразковий, понад 2000 учасників гуртків та понад 100 тисяч відвідувачів на рік, які приходять на заходи у закладі.

«Крім того, Палац культури є засновником фестивалю «Поліське літо з фольклором», який раз на два роки теж збирає багато людей…Ми найбільше вдячні нашим глядачам нашим мамам, татам, бабусям та дідусям , які приводять до нас дітей на заняття в студії», - зауважу Войнаровський. Нині у Палаці культури хочуть створити музей, аби глядачі бачили здобутки, яких за 60 років накопичилося чимало.

У холі зустрічалися добре знайомі учасники колективів та радо розмовляли, ділячись новинами. Усіх гостей свята запрошували до залу. Відзначити ювілей прийшло чимало чинних та колишніх працівників культури, а також учасники гуртків та колективів, тож захід відбувся у майже сімейній атмосфері.

Любов Мельничук, яка співає в аматорському хорі «Посвіт», розповіла, що пишається можливістю долучитися до творення історії закладу та вдячна за таку можливість.

«Ми є теж є представниками Палацу культури.. Ми маємо, куди приходити, ми отримуємо величезне задоволення, у нас прекрасні керівники…. Важко було - нас не сприймали й досі дехто не сприймає. Але ми патріоти –любимо свою Україну та пісню», розповідала учасниця хору «Посвіт» Любов Мельничук.

Глядачам продемонстрували фільм про те, як за ці 60 літ змінився Палац культури, з чого починалися нин6і знані у світі колективи та яких успіхів досягли донині. У стрічці Войнаровський розповідав й про засновників колективів та людей, які вдихнули життя у «Волиняночку» чи з надзвичайним ентузіазмом створювали хор «Посвіт».

Також організували грандіозний концерт із танцювальними номерами та співами, які «розбавили» спогадами» колишніх керівників Палацу культури. Цікаво, що деякі колективи, які виступали на сцені, були запрошені із інших закладів, де їх навчають та тренують «випускники» Палацу культури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З музикою та квітами: Палац культури відсвяткував 60-річчя
09 листопад, 2017, 10:50