Син атовця з Волині мріє про велосипед

Син атовця з Волині мріє про велосипед
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: 050-973-44-84; 0997508538; 0989481450.


Незабаром свій четвертий день народження відзначить Андрійко Писарук – син загиблого захисника України Писарука Сергія Миколайовича.

Сергій проходив службу у зоні проведення АТО у складі 51-ї об’єднаної механізованої бригади, був гранатометником. Напередодні загибелі чоловік узяв відпустку, навіть встиг купити квиток на вечірній автобус, щоб добратися додому, але вирішив відвезти товаришам по службі харчі. Та по дорозі назад був розстріляний на блокпосту в с. Орли Покровського р-ну Дніпропетровської обл. 4 вересня 2014 року. Лише 9 місяців було тоді Андрійку, а востаннє татка він бачив у віці 6 місяців, тому знає його винятково із фотографій та розповідей мами.

Зараз хлопчик відвідує дитячий садочок неподалік від свого дому. Ходить туди із задоволенням, бо ж має там чудових вихователів і нянечок та просто обожнює активні ігри на вулиці.

Взагалі наш іменинник дуже жвавий та енергійний, іноді навіть непосидючий. Тому матуся Писарук Анна вирішила цю енергію направити у потрібне русло, та планує віддати дитину на танці. А щоб весело проводити час на вулиці, Андрійко у подарунок на день народження попросив собі велосипед.

Хлопчик чудово розуміється у техніці, мабуть, по генах передалося, адже його татко був працівником на приватному СТО та мріяв колись відкрити власну автомайстерню. А тепер Андрійко з величезним задоволенням береться ремонтувати автомобільну техніку разом із дідусем. Та й кататися із хресним на машині чи тракторі він також любить.

Серед усіх іграшок Андрій надає перевагу саме машинкам, і чи не найбільше поліцейським та пожежним автомобілям. Тож, коли мама запитує, ким він мріє стати у майбутньому, синочок впевнено говорить: “поліцейським або пожежним”.

Серед улюблених мультфільмів Малюка – “Тачки”, “Робокар Поллі” Він щиро надихається героїзмом головних персонажів цих мультиків – машинкою Маквін та робо-поліцейським Поллі.

Андрійко любить тварин. Удома має двох собак та котика, з якими полюбляє гратися. А ще із задоволенням допомагає бабусі та дідусю годувати кроликів, яких тримає сім’я у домашньому господарстві.

Матуся помітила, що у дитини є труднощі у вимові літери “р”, хоча уже й ходить до садочку другий рік та мав би виговоритися у колективі. Тому Анна не проти була б, щоб синочок відвідував логопеда. Окрім того, у Андрійка є постійні проблеми зі здоров’ям – дуже часто хворіє бронхітом. Одного разу навіть довелося госпіталізувати дитину з діагнозом бронхіальна астма. Тому для хлопчика в період з осені до пізньої весни існує постійна загроза рецидиву. А отже, Андрійку просто необхідне оздоровлення, особливо корисне гірське повітря та морські інгаляції.

Колись від своєї двоюрідної сестрички Вікторії хлопчик почув слова однойменної пісні, яку та наспівувала, і тепер на питання “Що для тебе означає Україна?” впевнено відповідає: “Україна – це ми!” Але, як і всі діти, котрих зачепила війна, Андрійко просить миру для своєї країни та щоб скоріше закінчились військові дії на теренах нашої неньки України.

Мама Анна розповідає, що всі компенсації з державного бюджету сім’ї вдалося отримати, матеріальний стан загалом є задовільним. Проте, так як вона нещодавно придбала житло за державною програмою забезпечення сімей загиблих військовослужбовців, то потребує додаткових коштів на ремонт цього помешкання та не відмовиться від допомоги хороших майстрів.

А для самої дитини завжди актуальним є зимовий та весняний одяг (і верхній, і нижній – бо дитина ходить у садочок) та взуття, необхідні заміри вказані нижче.

Хоча згадувати татка Андрійку доведеться лише по фото і він ніколи більше не почує такий рідний голос, та хлопчик знає, що його батько – Герой, який пішов на війну, аби захистити країну і вберегти рідний дім. Інформація про батька хлопчика є у Книзі пам’яті.

Інформація для благодійників: Писарук Андрій Сергійович – невдовзі святкуватиме 4-річчя. День народження - 6 грудня.

Розмір одягу: 116. Розмір взуття: 28-29.
Омріяний подарунок: велосипед.

Маєте бажання підтримати дітей – переказуйте кошти нашому координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я про бентлі мрію допоможіть .
Відповісти