Плутанина в верхах? Кого з чиновників Волинської ОДА «затримала» прокуратура. ДОПОВНЕНО

Плутанина в верхах? Кого з чиновників Волинської ОДА «затримала» прокуратура. ДОПОВНЕНО
17 листопада українські ЗМІ з посиланням на Генерального прокурора Юрія Луценка (на фото) повідомили, що у Волинській ОДА відбуваються затримання чиновників.

"Сьогодні у справі про розкрадання коштів при будівництві "Стіни" на Донбасі вручать підозру чиновникам Волинської обласної державної адміністрації, а також одній службовій особі з Міністерства оборони України", - йдеться в публікації на каналі Прямий.

"Буквально зараз, у ці хвилини, відбувається оголошення підозри керівникам Волинської ОДА, а саме керівнику управління капітального будівництва та інших відповідних підрозділів. Також у Києві оголошується підозра одному з чиновників Міноборони. Якщо говорити простою мовою, то замість великих бетонних циліндрів, які повинні були б захищати наших солдатів були побудовані металеві бочки, придбані з пункту металобрухту, заповнені піщаною сумішшю", - цитує прокурора телеканал.

Водночас ця інформація здивувала Волинську ОДА, адже керівник вказаного управління два місяці тому пішла на пенсію.

"Знову на устах тема фортів і ймовірних - це ключове слово - зловживань. На сьогодні й на цю годину відомо лише про оголошення підозри військовою прокуратурою у рамках досудового розслідування працівникові (експертові) облдержадміністрації.

Підтвердити інформацію щодо керівника структури не можу. Тим паче, що наразі управління УКБ - без керівника, бо кілька місяців тому Лілія Павлова пішла на пенсію.

Нікого в кайданках з приміщення облдержадміністрації не виводили! Ймовірно, десь не спрацювала система комунікацій, раз така інформація "пішла", - пише в Facebook керівник відділу інформаційної політики ОДА Світлана Головачук.



16:55

На сторінці Юрія Луценка в Facebook з'явився офіційний коментар. Публікуємо його без змін і правок:

"Після відвідування зони АТО в кінці вересня я визначив пріоритетом для військової прокуратури сил АТО покарання винних за розкрадання при будівництві другої лінії оборони на фронті.

Першим підозру в розкраданні на закріпленій за областю ділянкою отримав заст Запорізької голови ОДА.

Сьогодні підозру отримали начальник управління капітального будівництва та нач управління технічного нагляду Волинської ОДА, які були замовниками та контролювали хід будівництва інженерних фортифікаційних споруд на території Володарського району Донецької області.

Експертиза встановила, що ці особи, а також колишній керівник сектору М, зловживаючи на користь комерційних структур, збудували окремі споруди десяти ВОПів, які за своїми властивостями не придатні для використання у бойовій обстановці та становлять небезпеку для життя та здоров’я військовослужбовців.

Діями вказаних службових осіб державі нанесено збитків на суму 6 977 090 грн."


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо буде потреба, то Павлову знайдуть й на пенсії. Пенсія - не схованка і не Сарагосові острови. Але плоскоголова головачук цього не розуміє. Якщо відсутні мізки, то краще змовчати - як на мене.
Відповісти
хто винен, що при владі "плоскоголові"?
Відповісти
Ну росіяни так і напали, налякавшись стіни. Українці продовжують їздити на заробітки в РФ, росіяни в Україну в гості, торгівля йде на сотні мільйонів доларів. Східняки сміялись з загрози нападу - мабуть розмоіляли з родичами на тій стороні. А ми на Заході України вірили ось ось війська Росії попруть, допомога сепарам суну через кордон раз по раз. Тому вірили у сіну, яка задвалась потрібною зупинити хоча б перекидання диверсантів їхтамнетів. Чиновники, які прибули на місце одразу зрозуміли що й до чого і чого б не заробити як завжди... Нам залишився страх і уже неактуальна стіна, яка заважатиме вугіллю "терористів" в Україну їхати по європейській ціні.
Відповісти
Після облав військоматні люди у формі викликають не ті емоції що раніше, коли героїзували на телебачені, - прийшли пробелми, а не захисники. Не сумніваюсь чиновники підтримували ці облави тож не хай їх і кошмарять.
Відповісти
Не смішіть своїми виставами у цій так званій Україні не має ніякої прокуратури 25 років
Відповісти
Останні новини
Плутанина в верхах? Кого з чиновників Волинської ОДА «затримала» прокуратура. ДОПОВНЕНО
17 листопад, 2017, 16:19