В Україні запустили судову реформу

В Україні запустили судову реформу
Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Господарського процесуального, Цивільного процесуального кодексів, Кодексу про адміністративне судочинство України та інших законодавчих актів (законопроект №6232), який запустить судову реформу.

Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави, - пише Корреспондент.

Як зазначається, цим законом вводяться нові правила судового процесу в цивільному, господарському, адміністративному судочинстві, а також вносяться деякі зміни в правила кримінального процесу.

"Законопроект був розроблений Радою з питань судової реформи з урахуванням пропозицій українських та міжнародних експертів та покликаний привести українські правила судового процесу у відповідність з найкращою європейською і міжнародною практикою. Це найбільш комплексне реформування процесуального законодавства за останні 26 років", - сказано в повідомленні.

При цьому, норми цього закону розширюють способи судового захисту і засоби доказування в судовому процесі, забезпечують його відкритість і прозорість, сумлінність користування процесуальними правами, компенсацію судових витрат, розумні строки розгляду справ та правову визначеність і т. д.

Також передбачено впровадження системи електронного суду, яка спростить комунікацію з судом і зменшить витрати на утримання судової системи.

"Зміни, які вводяться, повинні забезпечити ефективний, швидкий і зручний розгляд справ у суді. Нові правила судового процесу сприятимуть більш дієвому захисту прав і свобод громадян та підприємців, які звертаються до суду", - підсумували у президента.

Нагадаємо, депутати в другому читанні і в цілому проголосували за законопроект №6232 про внесення змін до низки кодексів та законодавчих актів, що запускає судову реформу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.