Три забудовники з Волині приєдналися до програми «Доступне житло»

Три забудовники з Волині приєдналися до програми «Доступне житло»
Державну програму «Доступне житло», завдяки якій можна придбати помешкання за власні та бюджетні кошти, не повертаючи їх державі, презентували у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва.

Презентацію провели для переселенців зі сходу України, учасникам АТО і членам їх родин. До речі, згідно програми «Доступне житло», переселенці можуть розраховувати на допомогу від держави у розмірі 50 відсотків вартості оселі, - пише Перший.

Директор Волинського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Тетяна Воробйова розповіла, що проект «Доступне житло» в Україні відновлюється після тривалої перерви.

«Програма передбачає забезпечення доступним житлом громадян України через надання державної підтримки за рахунок коштів державного бюджету. Частину вартості житла сплачує держава, а іншу частину – громадяни», – розповіла Тетяна Воробйова.

За її словами, на разі передбачається допомога у забезпеченні житлом для трьох категорій громадян.

«Перша категорія – це громадяни, які мають право отримати фінансову підтримку в розмірі 30% вартості житла від держави, а 70% сплатити власним коштом. Друга категорія – це громадяни, які брали участь у АТО. Для них держава надає 50% допомоги від вартості житла. Стосовно ж членів сімей учасників АТО, то вони можуть розраховувати на 30% допомоги при купівлі нерухомості. І третя категорія громадян – це внутрішньопереміщені особи. У них передбачається пропорція – 50% на 50%», - наголосила Воробйова.

БІЛЬШЕ ЧИТАЙТЕ ТУТ: «Доступне житло»: як на Волині купити квартиру за державні гроші


На Волині лише три забудовника акредитувались на участь у програмі «Доступне житло» - «Луцьксантехмонтаж №536», «Інвестор» та ЛДБК.

«Будівельна компанія «Інвестор» завжди шукає шляхи для того, аби зробити доступним купівлю житла для мешканців, клієнтів, для громади. Зацікавленість самих людей в цьому проекті дуже висока, адже житло на сьогодні дуже дорого вартує і не у всіх є можливість його придбати, а спільно з державою ми можемо надати їм це помешкання - це дуже цікаво і важливо», - сказала керівник відділу продажів БК «Інвестор» Вікторія Доманська.

Також вона повідала і про участь будівельної компанії в інших соціальних проектах, зокрема, про те, що «Інвестор» акредитувався на участь в проекті «Пільгове довготермінове кредитування на будівництво (придбання) житла» від Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Кошти від держави в рамках програми «Доступне житло» громадяни можуть отримати через «Укргазбанк».

Начальник відділення «Укргазбанку» Мирослав Павлишенко зауважив, що у них також можна взяти позику на вигідних умовах, якщо власних коштів для купівлі житла не вистачає.

Наскільки необхідною є програма «Доступне житло» для населення, розповіла переселенка з Макіївки Ганна Палащенко:

«Психологічно важко жити людині, коли немає власного житла. Коли потрібно орендувати, коли тебе звідти виганяють, коли тобі не раді… Це дає відчуття, що ти нікому не потрібен. Коли ж буде своя квартира, буде відчуття, що я - українка, лише тоді я зможу рухатись далі, працювати. Я вже давно хотіла знайти собі постійне місце проживання, але просто не могла. Завдяки цій програмі, думаю, що зможу назбирати необхідну суму».



Юлія Книш

Фото Роман Домбровський

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А на яких умовах можуть придбати житло жителі міста, які не брали участі в АТО, лише іпотека під 20% ?
Відповісти