Особливо небезпечно: на Запоріжжі виявили склад з медичними відходами

Особливо небезпечно: на Запоріжжі виявили склад з медичними відходами
Несанкціоноване звалище небезпечних біологічних відходів виявили правоохоронці в Запорізькій та Дніпропетровській областях.

Співробітники СБ України у Дніпропетровській області задокументували, що фірма, яка є «монополістом», і має відповідну ліцензію на збирання, транспортування та утилізацію небезпечних медичних відходів, грубо порушувала норми чинного законодавства, - інфрмує прес-центр СБ України.

Згідно з правилами знищення лікарських та біологічних засобів, що не підлягають подальшому використанню, вони набувають статусу «відходів» та передаються для знищення.

Натомість підприємство звозило залишки до складських приміщень, а також на територію промислового майданчика на Запоріжжі, які незаконно використовували як «звалище». Під час проведення огляду цих територій правоохоронці виявили дві з половиною тонни використаного медичного інструменту, лікарських діагностичних та дезінфекційних засобів, елементів живлення, приладів та обладнання, що містять ртуть і важкі метали.

Півтори тонни органічних медичних відходів, предмети забруднені біологічними рідинами, відходи медичних закладів та мікробіологічних лабораторій, які здійснюють роботи із збудниками туберкульозу у відкритій формі.

За висновками експертів, завдяки діям співробітників СБ України вдалося попередити епідеміологічну небезпеку у місті.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до злочину.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливо небезпечно: на Запоріжжі виявили склад з медичними відходами
22 грудень, 2017, 14:01