Не мобілізація, а навчання: у Волинському військоматі пояснили отримані повістки

Не мобілізація, а навчання: у Волинському військоматі пояснили отримані повістки
На території Волинської області у лютому цього року пройдуть 30-денні навчальні збори резервістів першої черги.

Про це поінформував військовий комісар Роман Кулик на прес-конференції сьогодні, 18 січня, - пише Волинь-нова.

Останнім часом чимало чоловіків отримали повістки для проходження медичної комісії.

За словами полковника, ніхто нікого не буде відправляти в зону АТО й закликав резервістів взяти участь у планових 30-денних навчаннях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В нас на сході антитерористична операція.То які збори ЗСУ.Порушена Конституція України.Відповідно до яких законодавчих актів держави Україна ви дієте?Перелічить їх.
Відповісти
Боєць, як кажуть в армії - читайте керівні документи!!! А якщо конкретно є в такий Закон України "Про військовий обов'язок і військову службу", а в ньому є розділ:Глава V. ПРОХОДЖЕННЯ СЛУЖБИ У ВІЙСЬКОВОМУ РЕЗЕРВІ. ВИКОНАННЯ ВІЙСЬКОВОГО ОБОВ'ЯЗКУ В ЗАПАСІ, і вже там є статті:
Стаття 26-2. Проходження служби у військовому резерві в особливий період
1. В особливий період на службу у військовому оперативному резерві першої черги в обов’язковому порядку зараховуються особи, звільнені з військової служби, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві.

Стаття 29. Проходження зборів військовозобов'язаними та резервістами
1. Військовозобов'язані призиваються на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори. Резервісти проходять підготовку та збори відповідно до програм у порядку, встановленому положеннями про проходження громадянами України служби у військовому резерві. Про початок та закінчення зборів військовозобов'язаних та резервістів видається відповідний наказ командира військової частини.
Чисельність військовозобов'язаних, які підлягають призову на навчальні збори, щорічно визначається Міністерством оборони України в межах бюджетних асигнувань на оборону.

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/2232-12/page4

Я відповів на Ваше питання?
Відповісти
Не в образу ветерану АТО,але спочатку прочитайте Конституцію.ЗСУ участі в антитерористичній операції не приймають,а тому командував бійцями,навіть формально,генерал СБУ.
Відповісти
Питання не в тему, але нащо йти на війну якщо влада заробляє на цій війні гроші? Тим більше добровольцем і лишити сім"ю вдома, щоб не відомо чи повернешся живим. За грошима? Ви не можете заробити тут такі невеликі гроші?
Відповісти
Боєць, я щось не зрозумів, Вам тут проведення навчальних зборів з резервістами не подобається чи взагалі проведення АТО??? Якщо перше, то я вже відповів, якщо друге, то знову ж таки - читайте керівні документи!!! Закон України "Про Збройні Сили України", Розділ I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ, Стаття 1. Функції Збройних Сил України:
Збройні Сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України у випадках, визначених законом, беруть участь у заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом.{Частина друга статті 1 із змінами, внесеними згідно із Законом N 803-VI ( 803-17 ) від 25.12.2008}
- Спеціально залишив посилання, щоб Ви побачили, що функції ЗСУ боротьби з тероризмом внесені ще 2008р.!!!

Наступний абзац статті:

З’єднання, військові частини і підрозділи Збройних Сил
України відповідно до закону можуть залучатися до здійснення заходів правового режиму воєнного і надзвичайного стану, організації та підтримання дій руху опору, проведення військових інформаційно-психологічних операцій, боротьби з тероризмом і піратством...

Так що варто спершу почитати законодавство про ЗСУ, а вже тоді згадувати Конституцію, тому що конституція це основний закон, який не може охопити всі сфери і нюанси законодавства, для того й інснують інші законодавчі акти: Кодекси законів, Закони, Постанови ВРУ, КМУ, Укази Президента!!!
Відповісти
До Совісті!
Будь-ласка наведіть приклади як саме "влада заробляє на цій війні гроші"???
Тому що я бачу що влада тільки витрачає на цю війну гроші!!!
А щодо того нащо йти на війну, так дуже просто, щоб ця війна не прийшла до Вас додому!!! Дуже легко писати про "Зраду", коли сидиш в тепленькому домі за компом, а не в сирому підвалі перечікуючи арт.обстріл!!! Не було б наших бійців, добровольців, які воюють на Донбасі, воювали б вже досі під Луцьком і в Карпатах, або взагалі б не воювали, тому що Волинь вже була б "Юго-западым федеральным округом Российской Федерации", і Ви б писали: "Чому ця злочинна влада" програла війну Росії?", но писали б це в же з тепленького будиночка для біженців на території Польщі!!!
Відповісти
Не важливо: АТО чи війна, головне, що ЗАХИСТ БАТЬКІВЩИНИ - ГОЛОВНИЙ ОБОВЯЗОК КОЖНОГО ГРОМАДЯНИНА!!!
Відповісти
Останні новини
Не мобілізація, а навчання: у Волинському військоматі пояснили отримані повістки
18 січень, 2018, 17:02