Щасливий порятунок: 12-річна дівчинка витягла школярку, яка провалилась під лід

Щасливий порятунок: 12-річна дівчинка витягла школярку, яка провалилась під лід
В селі Дроздинь Рівненської області 12-річна дівчинка врятувала школярку, що провалилась під кригу.

Дівчатка – подружки Христина, учениця 7-Б класу та Лілія та Оксана, учні 4-Б класу, вирішили піти поковзатися на ставок, що за селом біля насосної станції, - пише Рівне Вечірнє.

Вода в той день взялася суцільною кригою, але біля труб виднілася чорна незамерзла пляма. Ліля вирішила підійти ближче до цього місця, хоча Христина, яка старша за віком, застерігала дівчинку, що лід може не витримати і тріснути. Підбігши до злощасного місця, Ліля почула, що лід тріснув. Вона зупинилася і хотіла повернутися назад, та було вже пізно. Холодна крига почала втягувати тіло дівчинки у водяну безодню.

Все це на відстані бачила Христина. Дівчинка не розгубилася. Учениця знала, що не потрібно робити, і як надати допомогу потопаючому. Під рукою нічого не було: ні дошки, ні мотузки. Не роблячи різких рухів, Христина обережно підійшла до ополонки, лягла на лід і, повзучи, подала Лілі, яка вже була по груди у воді, руку. Лід почав тріщати, але дівчинка не злякалася, вона знала, що коли вона відпустить руку, то Ліля вже потоне. Перемагаючи страх, учениця врятувала життя Лілі.

Замерзлу і вже закрижанілу Лілю, Христина завела до найближчої хати, у якій жила її бабуся. Лише після того, коли дівчинку зігріли, напоїли чаєм, та заспокоїли, про те, що сталося, повідомили батьків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Щасливий порятунок: 12-річна дівчинка витягла школярку, яка провалилась під лід
31 січень, 2018, 10:43