На Волині бібліотеки отримують незначну кількість книг

На Волині бібліотеки отримують незначну кількість книг
На Волині у процесі децентралізації скорочується кількість книгозбірень, а область цьогоріч отримала утричі менше літератури за державний кошт.

Про це інформує ВРД НТСУ.

"В інтернеті зараз важкувато знайти потрібні книги. Там, загалом, не є вся інформація і там немає людини, як тут, наприклад, яка би розбиралась в цих книгах і підказала, що треба дійсно читати. Основною метою цього закладу є навчання, освіта і, мабуть, це такі останні острівки, які в нас є в містах, бо інші заклади мають мету заробляння грошей, а тут все таки – освіта", - розповідає 29-річний Артем Сімонян.

В обласній наукової бібліотеці нині розподіляють літературу, яку отримали від Міністерства культури України. Як розповідає бібліотекарка Євгенія Мусійчук, ці книги їм привезли, відповідно до державної програми, яка діє уже 5 років. Її мета – поповнювати бібліотечний фонд країни.

"Ми одержали 18 892 – це на бібліотеки області. Це на багато менше, бо було дві програми. В минулому році 48 тисяч розподілили", – каже Євгенія Мусійчук.

Майже половина отриманої літератури — це дитячі книги, значна частина сучасних українських авторів, також видання науково-фантастичного жанру та переклади світової класики.

Директорка Ківерцівської районної бібліотеки сподівалась отримати більше книг волинських авторів, бо на них, каже, є попит:

"Навіть Володимира Лиса, нашого волинського письменника, хотіли би бачити більше, ми зовсім мало його отримали. Хвилює те, коли з двох бібліотек робиться одна, передаються бібліотеки, наприклад шкільним!"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно бібліотеки вже відживають себе.З розвитком Інету все можна знайти в Інеті. І не потрібно,щоб бібліотекарша показувала нам де читати книжку- це парадокс.Звичайно треба,щоб було одна дві бібліотеки,але не 16, як у Луцьку. А то починаючи з центру до Київської площі аж 6 бібліотек це біля Променя -одна, юнацька друга, наукова третя, філіал біля фонтанів четверта ,обласна дитяча 5, філіал на Київській площі 6.Невже їх стільки потрібно.Це жах,а хто в них ходить.А ніхто кільканадцять читачів на день,а скільки їх подають на своїх сайтах бібліотеки,здаумайтесь це треба,щоб масово йшли у бібліотеки.З них зробити одну наукову,тоді і будуть ці відвідувачі,що вони гонять.Я ходжу в бібліотеки і бачу пусті зали, а сидять тільки одні бібліотекарші гигочуть.
Відповісти
А давайте позакриваємо бібліотеки і зробимо новий торговий центр,або класний бар??
Відповісти
Останні новини
На Волині бібліотеки отримують незначну кількість книг
01 лютий, 2018, 18:01