Українців попереджають про можливий спалах дифтерії

Українців попереджають про можливий спалах дифтерії
В Україні є велика ймовірність спалаху дифтерії. У зв'язку з цим Міністерство охорони здоров'я закликає українців вакцинуватися.

Про це сьогодні, 20 лютого, на брифінгу повідомив заступник гендиректора з нагляду за інфекційними хворобами центру громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише LIGA.net.

"Велика ймовірність того, що в Україні може виникнути спалах дифтерії, і ми закликаємо всіх вакцинуватися", - заявив Ляшко.

За його словами, вакцинуватися потрібно не тільки дітям, а й дорослим після 16 років - один раз в десять років. При цьому щеплення від дифтерії (і водночас від правця) проводиться безкоштовно.

Ляшко уточнив, що в Україні на сьогоднішній день в наявності близько 6 млн доз вакцини.

"На сьогодні у нас є інформація про підозру дифтерії в Івано-Франківській області. Це жінка, 1969 року народження, яка перебуває в міській клінічній лікарні Івано-Франківська. Зараз у неї є два негативних результати бактеріологічного дослідження на дифтерію, але діагноз продовжує залишатися під питанням", - повідомив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А можливо буде атомна війна, що робити?Тоже треба вакцинуватися від цезію.Одна людина на десятки тисяч і вже все.Так хочеться відмити бабло, ой як хочеться, а тут раби не ведуться.
Відповісти
То й не вакцинуйтесь,лучанко, ніхто ж вас не заставляє, як і тих людей, що зараз над могилами загиблих діточок від кору ридають або тих, хто лікує важкі ускладнення від того ж кору, що аукнуться бідним дітям житті ще не раз...
Відповісти