Луцька влада задушить нас сміттям, - голова сільради

Луцька влада задушить нас сміттям, - голова сільради
Голова Прилуцької сільської ради Валентин Арчибасов вважає, що влада Луцька своїми діями спричинить безвихідь у сільській місцевості, адже через рішення Луцькради людям не буде куди дівати сміття.

Про це йшлося 10 травня під час круглого столу, зібрання якого зумовило рішення міської ради про заборону із 1 червня вивозити на полігон у Брище із Луцька та прилеглих територій несортовані тверді відходи.

У жовтні 2016 року між Луцькою міською радою і Прилуцькою сільською радою був укладений договір про співробітництво територіальних громад, який у кінцевому підсумку мав привести до об’єднання громад.

В одному з пунктів договору йшлося про укладання договорів щодо вивезення твердих побутових відходів. Проте керівництво Прилуцької сільради не повідомили завчасно про зміну в збиранні сміття і в ультимативній формі поінформували, що з 1 червня на полігоні у Брищі не будуть приймати відходів із населених пунктів, які входять у сільраду.

Відтак, селяни не знають, що робитимуть зі сміттям.

«Можна в Луцьку за рік на площадках поставити контейнери з різними напрямками сміття і так далі. А що можна зробити в селі? У селі в основному індивідуальна забудова. Зробити площадку – будуть нести всі, і хто заключив договір, і хто ні, з чого буде працювати комунальне підприємство? Ми ж, як здаємо сміття, платимо за нього, а нам не платять. Вже дійшло до того, що один із депутатів сільської ради, прихильник "УКРОПу" запитує: «А звідки ви знаєте, що я не заплатила за 2017 рік?» Ну слухайте, зараз цивілізація ступила вперед, ми знаємо, які надходження і від кого», - сказав Валентин Арчибасов.

Сільський голова обурений, чому луцька влада не повідомила їх раніше та чому з цього приводу не було ніяких обговорень, в крайньому разі можна було б відтермінувати рішення. За його словами, якби попередження надійшло раніше, то можна було б в бюджеті закласти кошти на закупку автомобіля для вивозу відходів, що допомогло б і Луцьку частково вирішити проблему із комунальним транспортом.

«Візьмуть з 1 червня перестануть забирати сміття і далі що ми маємо робити? Я не знаю. – сказав Валентин Арчибасов, мовляв, люди возитимуть сміття на лісосмуги та паї, скидаючи все на купу, без розбору. А дехто навіть возитиме його в Луцьк. - З такою швидкістю, як наповнюється полігон в Брищі, ми так не витримаємо. Навіть якщо влада задушить нас сміттям на місцях, то вони довго не протягнуть. А створювати у кожній сільській раді полігон – то ми вже закидаємо всю Україну тим сміттям, на що ми будемо схожі?»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Помер волинянин-атовець
10 травень, 2018, 14:44
Луцька влада задушить нас сміттям, - голова сільради
10 травень, 2018, 14:35