«Доступні авто»: у Луцьку презентували проект легалізації «євроблях»

«Доступні авто»: у Луцьку презентували проект легалізації «євроблях»
Голова Волинської обласної організації партії «Громадянська позиція» Сергій Чуріков долучився до проекту «Нові лідери», запропонувавши свою ідею «Доступні авто» про ввезення в Україну автівок з-за кордону.

Презентація проекту відбулась 18 травня у Луцьку.

Сергій Чуріков пояснив, чому його ініціатива стосується саме автомобілів:

«На цьому проекті не було чітко визначених параметрів, яка має бути ідея. А для мене ідея – це щось таке, що можна реально втілити і щось таке, що може реально принести користь людям. Я вважаю, що податки мають бути нижчі. Тому ця ідея «Доступні авто» лягла до серця».

Насамперед лучанин пояснив суть проблеми.

«В загалі в чому проблема в Україні? Проблема в тому, що середній вік авто перевищує 20 років, це призводить до того, що бізнес має більші накладні витрати. Є негативний вплив на екологію, тому що це старі авто, вони дають більше негативних викидів. Населення витрачає більше коштів на обслуговування авто, які дуже старі. 50% наших авто родом з Радянського Союзу, тобто ніяким критеріям ні екологічним, ні технічним вони не відповідають», - зазначив Чуріков.

Ще одними складовими проблеми є висока вартість б/в авто і, як наслідок, недоступність автомобілів для більшості громадян. Крім того, прихований імпорт машин веде за собою відсутність прямих надходжень до бюджету, створення чудового середовища для корупції, проблеми в правовому регулюванні проблеми та відчуття соціальної несправедливості в багатьох, мовляв, чому хтось може дозволити їздити на «євробляхах», а хтось ні.

Чуріков пояснив, що ця проблема виникла через пряму заборону автівок, які були у використанні, адже заборонено імпортувати авто, які не відповідають екологічному стандарту «Євро-5».

«Фактично автомобілі, які старше 8 років, заборонені до ввозу в Україну. Якщо ми згадаємо, що середній вік авто в Україні 20 років, то ми фактично новіші автомобілі, якими могли б оновити наш парк, заборонили», - пояснив спікер.

До того ж, за його словами, при пільговому імпорті треба сплачувати 20% ПДВ, 5-10% мита, акцизний податок, а під час реєстрації авто ще справляється спеціальний збір та платіж у пенсійний фонд.



Тож Сергій Чуріков запропонував своє вирішення проблеми.

Його ідея полягає у тому, аби відмінити заборону на імпорт авто незалежно від віку авто та стандартів «Євро», а також дозволити ввозити авто в будь-якій кількості та продавати авто, коли людина захоче.

Крім того, Чуріков пропонує зменшити кількість та розмір податків та тарифів, відмінити акцизні податки та збори до ПФУ при реєстрації авто і залишити лише сплату фіксованого мита 0-5 % та ПДВ до 20 %.

Його проект відрізняється від вже існуючих законопроектів у Верховній Раді ще й тим, що дія норм закону має бути безстроковою і не буде витребування будь-яких сертифікатів при реєстрації.



Перевагами проекту є прямі надходження до бюджету у розмірі до 20 млрд на рік, поштовх до розвитку малого та середнього бізнесу, збільшення податкових надходжень через збільшення споживання палива, покращення мобільності трудових ресурсів, задоволення потреб українців у засобах пересування та легалізація автомобілів на іноземних номерах.

«Для багатьох авто - це мрія, хоча це не має бути розкіш, а засіб пересування», - додав Чуріков.

Частина презентації була присвячена легалізації «євроблях». Чуріков представив свій механізм легалізації, який передбачає можливість сплачувати митні платежі без ввезення авто за митну територію України, амністію за порушення порядку сплати митних платежів при порушенні порядку транзиту, місячний термін для можливості розмитнення і реєстрації транспортних засобів та постійний діалог із організаціями, що представляють власників авто на іноземній реєстрації під час процесу легалізації.

Перший етап впровадження ініціативи передбачає популяризацію ідеї та об’єднання зацікавлених, далі передбачається обговорення проектів змін до законодавства і узгодження умов легалізації авто на єврономерах з профільними громадськими організаціями, що представляють власників таких авто. Після цього проект передадуть до профільного комітету Верховної Ради. Далі – голосування у парламенті та прийняття підзаконних нормативних актів.

«Чому «Нові лідери», чому саме цей проект? У нас більшість людей черпають інформацію з телебачення, далі – соцмережі. Коли створився такий проект у мене теж було багато сумнівів з приводу того, чи чесна там буде боротьба чи нечесна, чи дійсно там буде конкуренція ідеї чи лобіювання конкретних ідей, але мій принцип такий: краще спробувати, ніж потім жалкувати. В оргкомітеті є велика кількість людей, які є авторитетами, я сподіваюсь, що ця ідея буде сприйнята», - сказав Чуріков та закликав людей підтримати його ініціативу, щоб пройти в наступні етапи проекту «Нові лідери» і врешті перемогти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як ви вже надоїли з своїми бляхами! За кордоном нормальна машина коштує нормальних грошей,а зламки там даром віддають! Тому на бляхах дуже мало хороших машин, відсотків 90 це шротніки!!!
Відповісти
в чому проблема? нагнали шроту і хочуть ділки іх легалізувати. халява непройде, ідіть краще працюйте волинські дарм
Відповісти
Останні новини
«Доступні авто»: у Луцьку презентували проект легалізації «євроблях»
19 травень, 2018, 12:30