Корисні властивості огіркового насіння*

Корисні властивості огіркового насіння*
Усі ми добре знаємо, що свіжі овочі дуже корисні для здоров’я. Але в основному ми зосереджуємося на м’якоті плодів. Між тим, навіть насіння овочів заслуговує уваги. Огірок, який є одним з найбільш популярних овочів, зазвичай відрізняється низькою вартістю і доступністю. Тож укріпити здоров’я за допомогою його насіння доволі просто. Ми розповімо, які саме корисні властивості має цей натуральний продукт.

Чому варто додати насіння огірків у раціон?

Ось які корисні властивості має насіння цього популярного і доступного овочу:

• Оздоровлення шкіри. Насіння огірка допомагає усунути цілий набір проблем: сонячний опік, суху шкіру, зморшки і т.д. Завдяки великій кількості антиоксидантів шкіра омолоджується та починає виглядати значно краще.
• Оздоровлення волосся. Ви страждаєте від випадіння волосся? Воно ламке і слабке? Тоді огіркове насіння – ключ до вирішення цих проблем. Завдяки високому вмісту сірки насіння стимулює ріст волосся, робить його міцним, захищає від негативного зовнішнього впливу. Регулярне вживання огіркового соку разом з насінням дозволить запобігти випадінню волосся.
• Покращення травлення. Регулярне вживання огіркового насіння допомагає стимулювати роботу травної системи. Цей овоч корисний для профілактики диспепсії, гастриту, виразкової хвороби. Вживаючи насіння, ви зможете краще позбавлятися токсинів.
• Втрата ваги. Бажаєте позбутися зайвих кілограмів? І тут огіркове насіння стане вам у пригоді. Додайте його у свою дієту. Мало калорій, багато клітковини й мінеральних речовин – саме те, що треба для отримання гарної фігури.
• Захист клітин від вільних радикалів. Завдяки цьому ви знижуєте ризик виникнення дуже небезпечних захворювань. А ще у насінні міститься велика кількість вітаміну С, який є корисним для загального укріплення імунітету.
• Укріплення зубів і ясен. Регулярне споживання насіння огірка допомагає поліпшити загальний стан ясен та зубів. Розжовуючи цей продукт, ви знищуєте бактерії, які є причиною розвитку карієсу та викликають неприємний запах з рота. Ще огіркове насіння стимулює слиновиділення. Слина пригнічує розвиток бактерій та захищає зуби.
• Покращення мозкової діяльності. Завдяки великій кількості міді огіркове насіння стимулює передачу нервових імпульсів. Дослідження також показали, що регулярне споживання насіння огірка пов'язане зі зниженням рівня стресу.
• Боротьба з запаленнями. Насіння огірка має протизапальні властивості. Також воно корисне для усунення головного болю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: насіння
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.