«Зелений велотуризм» стає дедалі популярнішим на Волині

«Зелений велотуризм» стає дедалі популярнішим на Волині
Замість пляжного відпочинку – мандри зеленими зонами Волині. В області набирає популярності «зелений велотуризм».

Про це повідомляє 5 канал.

Зазвичай прихильники двоколісного транспорту вирушають до ботанічного заказника «Воротнів», який місцеві називають «волинською Швейцарією». Для туристів облаштували 10-кілометровий маршрут: він підходить і для велосипедних, і для піших прогулянок.

Луцька молодь освоює новий вид відпочинку. На велосипеді після роботи або на вихідних приїздять до ботанічного заказника.

«Є облаштовані хороші доріжки, я спробував, покатався – це безпечно для всіх. Немає крутих віражів. Тому я раджу всім брати велосипеди і приїжджати сюди», – запевняє велотурист Андрій Мошкун.

Туристичні екомаршрути для любителів велосипедних та піших прогулянок розробили лісівники. Тут головне правило – не смітити й не розводити багаття. На автомобілях на територію – теж зась.

«Тут є нормальне тверде покриття. Чи в сонячну погоду, чи в похмуру тут дуже зручно, тому що тут дерева, ліс, природа. Ти з велосипедом, з друзями наодинці. Насправді, дуже класно», – зазначила велотуристка Василина Боруцька.

Це не лише активний, а й пізнавальний відпочинок. Уздовж маршруту – червонокнижні рослини на межі зникнення, криниця з джерельною водою, лісова пасіка, а на фініші – вольєри з дикими звірами.

«В нас є вольєр, досить великий, він має площу 10 га, в нас там є благородні олені, лані. Сподіватися, що тваринка буде стояти біля вольєру, звичайно, не можна. Але наші лісівники створили для того, щоб ви побачили тварин, всі умови», – запевнила керівник лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук.

Веломаршрут створений з урахуванням інтересів дітей.

«Це підвищує екологічне виховання нашого населення, починаючи з малих дітей і продовжуючи дорослими. І виховує бережливе ставлення до нашого волинського лісу. Цим це для нас дуже вигідно. Щоб люди бережливо до нього ставилися. Тому що посадити і виростити ліс – це ще не все. Ще потрібно його зберегти», – пояснив директор Ківерцівського лісгоспу Віталій Каращук.

Щовихідних до ботанічного заказника приїздять сотні прихильників екотуризму.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Маршрут НЕ підходить для велосипедистів, та частково підходить для пішоходів. По усій довжині насипали великий шар піску, що робить велопоїздку практично неможливою.

Додатково дорога Гаразджа-Воротнів має поганий стан, що ускладнює добирання до масиву велосипедом.
Відповісти
Останні новини
«Зелений велотуризм» стає дедалі популярнішим на Волині
20 липень, 2018, 05:54