Теплиця з профільної труби своїми руками*

Теплиця з профільної труби своїми руками*
Самостійно побудувати теплицю - не таке вже й складна справа, як може здатися на перший погляд. На сьогоднішній день існує безліч варіантів реалізації такої ідеї за вельми невеликі гроші, завдяки широкому асортименту доступних будівельних матеріалів і величезній кількості вже готових креслень і розрахунків, які можна знайти в інтернеті. Але найпопулярнішим варіантом теплиці залишається теплиця з каркасом з профільної труби з різноманітним покриттям (полікарбонат, скло або поліетилен). Це пояснюється рядом властивостей, якими володіє профільна труба:
• Каркас для теплиці з неї добре витримує додаткові навантаження завдяки формі перетину (прямокутник або квадрат) і наявності ребер жорсткості. Іншими словами, такий каркас добре витримує тиск сніжної шапки або пориви сильного вітру, і теплиця не потребуватиме міжсезоння демонтажі;
• Профільний прокат добре піддається згинанні, що дозволяє не обмежувати себе при виборі конструкції теплиці. Однак варто врахувати, що для згинання профілю необхідна наявність спеціального верстата. Але якщо такого немає, тоді можна домовитися про можливість гнуття профілю при його покупці або вибирати конструкцію, де ця процедура не знадобиться;
• Вона має невелику вагу і коштує не дорого.

Що слід врахувати перед початком будівництва теплиці

Перед початком будівництва слід уважно скласти креслення (або знайти вже готовий в інтернеті) і провести розрахунок необхідної кількості будматеріалів. Це допоможе уникнути можливих помилок і унеможливити купівлю зайвого матеріалу. Також варто врахувати, що конструкція парника може бути наземної або поглибленої, з фундаментом і без нього. Після цього можна приступити до вибору форми майбутньої споруди. Найчастіше зустрічаються:
• арочна або дугоподібна - каркас даху такої будівлі виготовляється з гнутих профільної труби і має напівкруглу форму. Така форма каркаса не дає накопичуватися воді або снігу, досить проста для установки і підходить для вирощування високих культур.
• двосхила конструкція - така конструкція складніша для збірки, але зате не вимагає додаткової обробки профільної труби.
• односхила конструкція - найчастіше таку форму вибирають при прибудові теплиці до будинку або іншому спорудження. Це дозволяє заощадити місце на ділянці і вимагає меншої кількості матеріалів.

Яку профільну трубу обрати для будівництва теплиці

Все дуже просто. Чим міцніше конструкція потрібна, тим більший перетин повинна мати профільна труба. Також до профільної труби (квадратної або прямокутної) легше кріпити покрівельний матеріал, що значно спростить процес будівництва. У кресленнях теплиць дахом 2х6 м з профільної труби найчастіше враховується перетин для рами обрешітки 20х40 мм, перетин для самого каркаса теплиці - 20х20 мм, для зв'язки елементів конструкції - 20х20 мм. Також не скупіться коли зважитеся купити профільну трубу - https://utmk.com.ua/profilnue-trubu. Вона коштує дорожче звичайної, але в рази довше прослужить завдяки її стійкості до корозії. Як ви змогли переконатися, реалізація ідеї обзавестися власною теплицею, побудованої своїми руками, не така вже й складна. Варто лише відповідально підійти до розрахунків і вибору матеріалів.

Стаття підготовлена компанією «ЮТМК». Заснована в 2013 році, компанія «ЮТМК» здійснює оптову та роздрібну продаж різноманітного металопрокату, в тому числі і профільного прокату, по всій території України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: теплиця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Теплиця з профільної труби своїми руками*
27 липень, 2015, 12:09