Як відрізнити оригінал картини від друкованої копії?*

Як відрізнити оригінал картини від друкованої копії?*
Картини відомих художників копіювалися протягом століть. Учні вчаться малювати, наслідуючи вчителя. Часто репродукції використовуються людьми, які бажають отримати відому картину, але не мають змоги цього зробити. Оригінал може зберігатися у музеї, а копіями при цьому володіють тисячі людей. Зробити це вам дозволить інтернет-магазин картин - https://art-holst.com.ua/modulnye-kartiny. Але якщо ви бажаєте придбати саме оригінал, варто навчитися шукати і знаходити його. Для цього вам знадобиться лупа і яскраве освітлення.

Матеріал

Особливості:

• Оригінальні картини найчастіше написані на полотні, дереві чи папері.
• Для копій зазвичай використовують папір чи картон. Інколи картини можуть друкувати на полотні й лакувати, щоб імітувати мазки пензля.

Передня частина

Особливості оригіналів:

• Олійні картини дозволяють відчувати бачити текстуру фарби і відчувати її на дотик. Акварельні малюнки гладкіші, але при збільшенні видно мазки. На оригінальних картинах ділянки з різною фарбою часто перекриваються одна одною.
• Шукайте замальовки олівцем під шаром фарби. Особливо актуально це для акварелей. Багато художників спочатку роблять замальовки, щоб сформувати загальну ідею.
• Оригінальні картини часто мають нерівномірно нанесену фарбу по краях. Художники розраховують на те, що краї все одно будуть закриті рамою. Також можна бачити цвяхи, якими полотно прикріплене до підрамника.

Особливості репродукцій:

Інформація про авторські права, нанесена дрібними літерами.

• Плоска гладка поверхня. Текстуру можна оцінити візуально чи відчути на дотик.
• Інколи копії друкують на текстурованому папері з імітацією мазків. В такому випадку уважніше придивіться до переходу одного кольору в інший. Наприклад, якщо в зображенні неба один мазок плавно переходить з синього кольору в білий, це вказує на копію. Художникові доводиться змінювати кольори, роблячи кілька мазків.
• Фотокопії часто мають «матричний» шаблон, який можна роздивитися при збільшенні.

Зворотна частина

Особливості:
• На тильній стороні оригінальних картин часто є позначки з галерей та музеїв, де відбувалися покази. Такі відмітки не стирають, оскільки вони допомагають відстежувати історію полотна. Деякі художники також підписують картини на звороті, або ж роблять там нотатки.
• Літографії та лімітовані копії часто мають відповідну позначку на звороті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: картина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як відрізнити оригінал картини від друкованої копії?*
03 серпень, 2015, 09:30