Як не допустити замерзання зовнішньої каналізаційної лінії*

Як не допустити замерзання зовнішньої каналізаційної лінії*
Як домовласник, ви повинні бути готові зробити необхідні кроки в підготовці каналізації до суворих зимових місяців. Хоча правильно укладені труби замерзають досить рідко, без належного обслуговування шанси на це збільшуються. Одним з головних методів профілактики є вибір міцних труб. Вироби з ПВХ цілком відповідають цій вимозі. Придбати їх ви можете тут - https://www.standartpark.ua/rus/catalog/sewage_pipes_pvc/. Ми підготували ряд корисних порад щодо зимового захисту каналізаційної лінії.

Причини замерзання

Коли вода замерзає, вона розширюється. Якщо це відбувається в трубі, вона може бути заблокована або навіть розірвана льодом. У будь-якому випадку, система не буде функціонувати належним чином, поки лід не розтане.

Найбільш поширені причини цієї проблеми:

• Неякісна термоізоляція труб.
• Різке падіння температури. Характерно для зимових місяців.
• Відсутність руху води. Відбувається з двох причин: водопроводом ніхто не користується або труби засмічені.
• Низька температура води, що стікає.

Ознаки замерзання

Тепер, коли ви знаєте, що може привести до замерзання каналізаційної лінії, важливо вміти розпізнавати ознаки проблеми. Вчасно усуваючи їх, ви можете запобігти серйозній несправністі в майбутньому. Якщо температура опускається нижче нуля і спостерігається будь-яка із зазначених нижче ситуацій, існує ймовірність замерзання труб:

• Вода є там, де її не повинно бути. Вологі стіни і стелі є очевидними ознаками проблеми. Калюжі і розмиви ґрунту у дворі також повинні вас насторожити.
• Шум і запах. У нормальному стані каналізаційна система не повинна шуміти. Дивні звуки, такі як булькання, можуть вказувати на замерзання або засмічення. Будь неприємний запах з каналізації, також свідчить про її несправність.
• Обмерзання труб. Це явище можна спостерігати там, де внутрішні труби проходять близько до зовнішнього простору. Наприклад, в підвалі.

Що робити?

Тепер ви знаєте, наскільки важливо стежити за працездатністю каналізаційної лінії круглий рік. Ось що можна зробити, щоб запобігти її замерзанню:

• Дізнайтесь, де знаходиться запірний клапан. Якщо труба все ж замерзне і лопне, його потрібно використовувати для перекриття потоку води.
• Переконайтеся, що водонагрівач працює правильно. Коли температура зовні падає, рекомендується підвищити температуру води на кілька градусів.
• Зовнішні труби повинні бути покриті термоізоляцією. Вони піддаються найбільшому ризику замерзання.
• Періодично зливайте воду в каналізацію. Якщо рідина застоюється, вона замерзає швидше.
• Обмежте доступ зовнішнього холодного повітря до труб в приміщенні.

Всі перераховані вище методи захисту можуть бути недостатніми у разі сильного холоду. У разі аварійної ситуації викликайте фахівця для ремонту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як не допустити замерзання зовнішньої каналізаційної лінії*
27 серпень, 2016, 13:50