Як зробити вікно ПВХ безпечним для кішок*

Як зробити вікно ПВХ безпечним для кішок*
Домашні тварини люблять сидіти біля вікна і спостерігати за тим, що відбувається на вулиці. І в першу чергу це стосується кішок. У теплі місяці вони особливо часто підіймаються на підвіконня. Їх приваблюють запахи, звуки, птахи, комахи, автомобілі. Але навіть високоякісні вікна ПВХ в Мінську можуть становити небезпеку для кішки. Звичайна сітка не завжди зупиняє домашнього улюбленця. Він може випасти і серйозно травмуватися. Чим вище поверх, тим небезпечніше падіння.

Недоліки звичайної сітки

Стандартні сітки відмінно підходять для того, щоб затримати сміття під час провітрювання кімнати. Але кішку вони не зупиняють. Збуджений улюбленець може легко розірвати сітку і вистрибнути назовні. Тварина виглядає худорлявою? Не робіть поспішних висновків - вона може бути досить сильною і наполегливою.

Щоб не допустити знищення сітки і потенційного травмування домашніх тварин, можна закрити вікно. Недолік цього рішення - відсутність припливу свіжого повітря. Відмінним виходом з цієї ситуації буде установка спеціального захисного пристрою.

Ефективні пристосування

Найкраще закривати вікна посиленими сітками зі скловолокна або металевого дроту. Вони розраховані на високі навантаження, тому добре протистоять котячим атакам. Чим більша тварина, тим товстішим має бути дріт. Не забувайте про правильну фіксації сітки.
Деякі власники домашніх тварин люблять використовувати металеві решітки. Вони виготовлені зі сталі, чавуну і алюмінію, тому є досить міцними для стримування кішки. Істотний недолік такого рішення - решітка не завжди візуально приваблива і може погіршувати вигляд з вікна.

Додаткові рекомендації

Ці поради можуть допомогти відвадити кота від вікна:
• Створіть для тварини цікаве середовище. Коли кішки зайняті і розважаються, вони з меншою ймовірністю будуть шукати пригод в іншому місці.
• Зробіть підвіконня непривабливим для тварини. Приберіть предмети, з якими кішка може грати. Можна постелити колючий килимок або нанести речовини з неприємними для вашого вихованця запахами.
• Ставте миски з їжею і водою подалі від вікна. Коту доведеться довше йти до забороненого місця.
Навіть після прийняття посилених запобіжних заходів залишається ймовірність випадіння тварини. Щоб в такому випадку швидше знайти її, надягайте на кішку нашийник з пристроєм стеження або зазначенням вашої адреси і контактного номера телефону.

ЧУП "Індустрія вікон плюс"
сайт: https://inokna.by

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вікна ПВХ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.