Заробітки замість армії: волинські призовники тікають за кордон

Заробітки замість армії: волинські призовники тікають за кордон
На оперативній нараді в Шацькій РДА говорили про виконання заходів, що пов’язані з призовом на військову службу за контрактом та строкову службу до Збройних сил України на території району в жовтні-грудні.

Про це повідомляє прес-служба Шацької РДА.

Валентин Борух, заступник військового комісара з територіальної оборони Шацького районного військового комісаріату, зауважив, що у четвертому кварталі цього року на військову службу за контрактом відправили одну особу (план - вісім), а на строкову військову службу -10 осіб.

Якщо аналізувати весь рік, то план з відбору кандидатів на військову службу за контрактом в першому кварталі склав 11 чоловік (відправили чотирьох), у другому - вісім (відправили двох), у третьому - також вісім (відправили п'ятьох).

Причинами низьких показників з відбору кандидатів на військову службу за контрактом він назвав складну політичну ситуацію в Україні (війна на сході), низьку заробітну плату військовослужбовців та занадто високі вимоги до стану здоров'я кандидатів.

Працівники Шацького РВК також проводиди заходи з вивчення призовників 1991-2000 років народження. Всього у спику, які подали органи місцевого самоврядування, є 282 юнаки. Оповіщення призовників проводяться як військкоматом, так і сільськими та селищною радами Проте на даний час оповістили лише 32% призовників. Причина - велика кількість призовників перебувають на заробітках за кордоном або в інших місцяях України (72 особи, або 27%), а переховуються за місцем проживання 89 осіб (або 33%).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не хочуть воювати за бізнес Ахметова і за землю де жили і живуть ідіоти, стали полішуки розумними та і поряд Європа.
Відповісти
Да ну, це все не правда, це все "кремлівська пропаганда"!!!. Мені кожен день саме чесне і правдиве вітчизняне українське телебачення розповідає, як всі українці як один протистоять російським загарбникам, як чудово зараз служити у ЗСУ (і зарплати високі, і забезпечення відмінне, і бойовий дух на висоті, і купа ноітньої зброї, і взагалі - українська армія - наяйсильніша в Європі. А тут щось таке торочать - начебто українські призовники від служби бігають да і плани по контрактникам виконуються менше ніж на 50 відсотків! Ну явно, явно "путінська пропаганда", не інакше!!! Це все не правда!!!
Відповісти
відколи хлопчик народиться то його мамі поміч від держави всього 800 грн а далі що та дитина їсть у що вдягається державу не турбує я своїх синів не відпустив в таку армію і якщо доживу то і внуків не віддам
Відповісти
Не хочуть служити на корумпованих генералів ,які наіли пузо взятках і кражах ,суки підарні .
Відповісти
Останні новини
Заробітки замість армії: волинські призовники тікають за кордон
12 листопад, 2018, 04:46