Особливості килимового покриття для комерційного використання*

Особливості килимового покриття для комерційного використання*
Окрім стилю і малюнку, при виборі комерційного килимового покриття потрібно враховувати й деякі інші фактори. Воно повинно бути особливо стійким до стирання, легко піддаватися гігієнічній обробці. Цим вимогам цілком відповідають килими на підлогу від КомфортROOM. Дізнайтеся, які особливості повинні бути у килима для того, щоб він довго виконував свої функції та зберігав естетичний зовнішній вигляд.

Антистатичні властивості

Як правило, усі килими мають певний рівень антистатичного захисту. Але у деяких випадках ця особливість повинна бути особливо вираженою. Це стосується об’єктів, на яких працюють з легкозаймистими та вибуховими речовинами, електронікою, лабораторій, закладів охорони здоров’я, деяких типів виробництв.
Перевірити рівень антистатичного захисту в магазині складно. В цьому випадку доведеться керуватися інформацією від виробника.

Захист від плям

Існують певні типи матеріалів, які краще захищені від забруднень, ніж інші. Зверніть на це увагу, вибираючи покриття для комерційного використання.

Поліпропіленове волокно є одним з найбільш стійких до зафарбовування. Воно відштовхує різні рідини, у т.ч. і миючі засоби. Але цей матеріал поглинає жир, який може залишити пляму на килимі. Тому не рекомендується використовувати покриття з поліпропілену в місцях, де є ризик його забруднення олією чи іншими жирами.

Ще один стійкий до забруднень варіант – нейлонове волокно. Його найчастіше використовують для виготовлення килимів, що використовуються в місцях з активним трафіком. Сам по собі нейлон погано захищений від плям, але цей недолік усувають за рахунок додаткової обробки. Для цього волокно просочують пігментом, після чого воно вже не вбирає у себе інші фарбники.
Описані вище властивості роблять килим більш довговічним. Це особливо важливо для скорочення витрат на утримання комерційних об’єктів.

Особливості вибору

При виборі покриття варто звертати увагу на такі фактори:

• Метод чистки. Використовуючи неправильну стратегію, можна пошкодити килим. Також врахуйте вплив чистки на роботу компанії. Наприклад, після вологого прибирання підлога повинна певний час сохнути, що обмежую пішохідний рух.
• Простота ремонту. Якщо покриття буде порізане, прорване чи пошкоджене іншим чином, наскільки легко буде відновити його?
• Витрати на утримання. Скільки коштуватиме догляд за килимом.
• Комфорт відвідувачів. Чи подобається колір, малюнок та інші характеристики килимового покриття людям, які відвідують офіс?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: килим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості килимового покриття для комерційного використання*
19 листопад, 2015, 16:28