У Луцькраді посперечалися через премії вихователям

У Луцькраді посперечалися через премії вихователям
Депутат Луцькради вважає, що місто економить на преміях вихователям дошкільних навчальних закладів.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 7 грудня.

Під час розгляду питання щодо перерозподілу бюджету, Тарас Шляхтич зауважив, що з закладів дошкільної освіти знімають 4 мільйони 270 тисяч гривень, які ті зекономили під час літніх канікул.

Він зазначив, що ці гроші варто було б спрямувати на премії для вихователів, які отримують низькі заробітні плати.

«Давайте економити на дорогах, на дворах, ще на чомусь, а не на людях. Нам тих людей треба затримати, бо молодий педагог має зарплату 4 тисячі. Ми завжди говоримо про Кабінет міністрів, але ми господарі у місті, ми можемо розподілити бюджет так, аби дати їм ті премії. 2 мільйони 270 тисяч гривень виділяють на органи управління. Чим вони кращі за працівників освіти? Я розумію, хто давав такі пропозиції», – зауважив Тарас Шляхтич.

Відтак депутат запропонував повернути гроші в управління освіти за рахунок зняття компенсації за пільгові перевезення та компенсації «Тепелену» та за рахунок зарплати органів управління.

Таку пропозицію більшість членів комісії не підтримали. До того ж голова комісії Борис Смаль зауважив, що питання по перевиконанню бюджету приймають не члени комісії, їх зміни мають лише рекомендаційний характер. Окрім того зауважили, що вихователям передбаченні винагороди – преміювання в розмірі 30 %. Враховуючи рівень заробітної плати, премія вихователя становитиме 1 200 гривень.

До слова, перевиконання бюджету цього року становить 62 мільйони 300 тисяч гривень.

«Тоді давайте скажемо, хай вихователі не ходять на роботу, бо у них зарплата мізерна, а ми не знайшли грошей їм на премії. Якщо ми заходимо у таку дискусію, то давайте згадаємо, що у нас зарплати у деяких радників по 20 тисяч. А у вихователів зарплата 3900. Чого ми там не забираємо, а у них забираємо? Люди виїжджають, вони ж наших дітей виховують», – зауважив Тарас Шляхтич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А давайте НЕ економити на дорогах, на дворах, які з часів СРСР не ремонтовані, а зврплату вчителям має платити Кабміню Поменше самодіяльності...
Відповісти
укропці коломойського діють як "папа" вчив - собі все, людям нічого, поліщуку щомісяця премія 250 % (!!!), а виховатилям 30% - хрєн там, а ці люди виховують наших дітей, на відміну від цих козлів, що дерибанять Луцьк!
Відповісти
Типу вчителів вони не обділяєте,а як мова заходить за вихователів то нащо їм ті гроші?! Маразм повний...
Вони до граються до того,що одного прекрасного дня,вихователі не вийдуть на роботу!!!
Відповісти
Премію завідуючі поділяють,а вихователя по 300-600гривень дадуть.Потім ще 20% вирахують.
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді посперечалися через премії вихователям
07 грудень, 2018, 12:00