У Луцьку розповіли, як боротися з холодними батареями в квартирах. ВІДЕО

У Луцьку розповіли, як боротися з холодними батареями в квартирах. ВІДЕО
Лучани скаржаться на низьку температуру в приміщенні, адже нормою є +18-20 градусів. Мовляв, неякісно надані послуги: гроші платять, а в квартирі холодно.

У свою чергу у підприємстві «Луцьктепло» розповіли, що у більшості випадках винні самі ж споживачі, які порушують загальну систему опалення в будинку, встановлюючи автономне опалення та збільшуючи його територію, ‒ повідомляють у Комунальному патрулі.

«Найчастіше, десь приблизно в 70% по зверненнях, причиною є не порушення правил подачі теплової енергії, а порушення самих споживачів», ‒ стверджує Олександр Киричук, директор ДКП «Луцьктепло».

Також до комунального підприємства постійно надходять скарги про те, що батареї у квартирі холодні, і вода з крану тече зовсім не гаряча. Однак, не всі знають, як правильно подати скаргу, аби проблему вирішили, а кошти повернули.

За словами голови правління ВОГО «Асоціація захисту прав споживачів» Романа Осадовського, щоб повернути кошти за неякісно надані послуги спочатку потрібно встановити факт неякісного надання комунальних послуг. Потім громадянин повинен звернутися до «Луцьктепла», аби фахівці підприємства визначили температуру в трубах, якщо дійсно виявляється, що температура занизька, складається акт з вимогою провести перерахунок та усунути неякісні послуги.

Тож, якщо квартирі батареї не гріють, і з крану тече холодна вода, аби виправити ситуацію вам потрібно написати заяву до надавача послуг та протягом трьох днів очікувати його представників для фіксації проблеми; скласти акт-претензію, якщо комунальники не прийшли, цей документ підписується у присутності трьох свідків (наприклад, сусідів); чекати перерахунок коштів за неякісно надані послуги або письмову обґрунтовану відмову. Окрім того, можна звернутися за консультацією до Комунального патруля patrol.lutsk.ua, 29-35-29 та отримати зразки усіх необхідних документів та заяв, ‒ кажуть в організації.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку розповіли, як боротися з холодними батареями в квартирах. ВІДЕО
14 квітень, 2013, 16:23