Що впливає на швидкість роботи піскоструменевої машини?*

Що впливає на швидкість роботи піскоструменевої машини?*
Не лише потужність агрегату впливає на швидкість обробки поверхонь за допомогою піскоструменевої машини. Є й інші фактори, які потрібно враховувати для підвищення продуктивності праці. Придбати агрегати для піскоструменевої обробки, сопла та інші комплектуючі до них можна на сайті https://www.boro.com.ua. Наведені нижче фактори допоможуть підібрати продукти з оптимальними характеристиками.

Діаметр сопла

Розмір отвору сопла визначає кількість абразивної суміші, яка виходить з апарату за одиницю часу. Чим ширше сопло, тим більшу площу поверхні можна обробити. Але в певний момент збільшення вихідного отвору більше не призводить до зростання ефективності через зниження тиску повітря. Щоб підібрати оптимальний діаметр, варто поекспериментувати з різними соплами. Тоді буде зрозуміло, яке з них підходить для того чи іншого завдання.

Щоб не витрачати абразив дарма, потрібно враховувати форму оброблюваного предмета. Якщо він вузький, розмір сопла теж має бути зменшений. Для малих деталей краще заправляти апарат дрібним піском.

Тип абразивної суміші

Дрібніший абразив дозволяє пришвидшити роботу. Однак великі тверді частки здатні забезпечити більш глибоку обробку поверхні. Це може бути важливо, наприклад, при знятті кількох шарів фарби. Оскільки більші фракції є важчими, вони роблять поверхню оброблюваного матеріалу більш шорсткою.

Ще один фактор, який впливає на продуктивність роботи, - це твердість і форма часток. Тверді абразиви знімають покриття швидше. Те з саме стосується фракцій з гострими кутами. Якщо наповнювач відносно м’який чи має округлі форми, обробка триває довше. Для чистки твердих поверхонь підбирають жорсткий наповнювач, і навпаки. Якщо абразив значно твердіший, ніж предмет, на який він потрапляє, останній буде пошкоджуватися.

Подача абразиву

Третій важливий фактор – співвідношення наповнювача і повітря. Як правило, більша кількість абразиву прискорює обробку матеріалів. Але є певні гранично допустимі показники, які потрібно враховувати. Інакше через надмірну кількість абразиву буде сповільнюватися повітряний потік.

Робочий тиск

Зазвичай високий тиск повітря робить роботу піскоструменевого апарата більш продуктивною. Відповідні характеристики (мінімальна і максимальна межа) вказані в анотації виробника техніки.

Використовуючи довший шланг, можна підвищити тиск повітря, яке буде проштовхувати абразивні частки на високій швидкості.

Для пришвидшення роботи важливо враховувати рекомендації виробника обладнання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як погасити кредит швидше?*
05 травень, 2018, 16:20
Що впливає на швидкість роботи піскоструменевої машини?*
05 травень, 2018, 16:11