На Волині школяр врятував дідуся з інвалідністю від великої води

На Волині школяр врятував дідуся з інвалідністю від великої води
Учень 9-го класу Бережанківського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Олексій Захарчук врятував свого односельчанина.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС у Волинській області.

Інформують, що у травні селян, які випасали худобу в долині біля села Бережанка Горохівського району, зненацька застала велика злива. Потоки води з узвишшя почали сходити в низовину – у долині місцями рівень води сягнув півтора метра. Місцевість, де паслися корови й коні, за лічені хвилини затопило водою, тож господарі застали безпомічну худобу по шию у воді.

Люди кинулися рятувати тварин. Серед усіх небайдужих був і учень 9-го класу Бережанківського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Олексій Захарчук. Хлопець, не задумуючись, кинувся в воду разом із декількома дорослими. На рівні з усіма він допомагав виводити перелякану худобу із води.

Якоїсь миті підліток помітив, що сильний потік води збив з ніг його односельчанина – 67-річного Олександра Захарчука, людину з інвалідністю з дитинства. Дідусь намагався піднятися, але не зміг – замулене дно не дозволяло літньому чоловікові рухатись.

Олексій кинувся до літнього чоловіка, подолав кілька десятків метрів по коліна у холодній воді, віднайшов у собі сили підвести важкого промоклого чоловіка та допоміг йому подолати шлях до узвишшя, чим і врятував йому життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодець такими потрібно гордитись
Відповісти
Останні новини
На Волині школяр врятував дідуся з інвалідністю від великої води
24 травень, 2019, 15:34