Skoda – менше шкоди для довкілля*

Skoda – менше шкоди для довкілля*
Одним з ключових пріоритетів діяльності компанії Skoda є зменшення негативного впливу на навколишнє середовище. Бренд не лише створює якісні автомобілі, а й стежить за їх безпечністю для природи. Для цього використовуються рішення, що дозволяють зменшити кількість витраченого палива, відходів, вихлопних газів. Стратегія «Зелене Майбутнє» також передбачає економне використання ресурсів на виробництві.

Технічний розвиток

Компанія Skoda застосовує довготермінові програми для мінімізації впливу на оточуюче середовище та збереження екологічності на кожному етапі життєвого циклу продукту.

Вже в 2014 році кількість відходів з виробництва одного автомобіля скоротилася з 16,8 кг до 15,1 кг. Крім того, відходи більше не просто викидаються, а перероблюються для отримання нової енергії.

Збільшення використання біомаси для отримання електроенергії заощаджує до 130 тис. т. викидів СО2 на рік, у порівнянні зі спалюванням вугілля чи природного газу.

Виробництво

Для максимального зменшення витрат електроенергії у виробництві використовуються сучасні технології з максимально можливою енергоефективністю. Ретельно контролюються також витрати води і кількість відходів.

Лише в період з 2010 по 2015 роки компанія Skoda зменшила негативний вплив на довкілля на 35,8%. Після цього було прийнято рішення про скорочення негативного впливу на 45% до 2018 року.

Відповідні рішення розповсюджуються на усі напрямки діяльності компанії. Наприклад, близько чверті енергії, необхідної для одного заводу, використовується для кондиціонування. Завдяки новому блоку управління системою вентиляції компанія економить 3500 МВт-год на рік. Це еквівалент енергоспоживання 875 середньостатистичних європейських домогосподарств. Нові компресори на пневматичних пресах, які працюють при більш низькому тиску повітря, забезпечують економію електроенергії на рівні 1600 МВт-год.

Тільки на заводі в Квасинах оновлення системи освітлення дозволило знизити споживання електроенергії на 1500 МВт-год на рік. Завдяки автоматичній системі керування освітленням ліхтарі гаснуть, як тільки робота в цехах припиняється.

Автомобілі та дерева

Skoda підтримує екологічну політику Чеської Республіки через проект «Один автомобіль, одне дерево». У період між 2007 і 2015 роками компанія посадила більш ніж 500 тисяч дерев у 50 різних місцях. Багато співробітників Skoda добровільно займаються посадкою дерев, сприяючи збереженню біорізноманіття та сталого клімату на планеті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.