У Нідерландах одночасно квітнуть мільйони тюльпанів. ФОТО

У Нідерландах одночасно квітнуть мільйони тюльпанів. ФОТО
Приблизно сім мільйонів тюльпанів квітне в Нідерландах.

Диво природи можна спостерігати в нідерландському парку Койкенгоф, - пише Zaxid.net.

Щойно відцвітають одні, як відкривають свої пуп'янки інші. Парк Койкенгоф – унікальний, адже це найбільша виставка весняних квітів під відкритим небом у світі.

Справжня весна в Нідерланди приходить, коли в Україні ще не розтанув останній сніг. Щороку від кінця березня до маленького містечка Ліссе – справжнісінька проща з усього світу. У паркові Койкенгофі цієї пори починають цвісти тюльпани.

5 століть тому тут був звичайний аптекарський город. Усередині минулого століття завзяті експортери тюльпанів на 32 гектарах землі вперше провели виставку просто неба. Це стало початком щорічної традиції.



Клумби в Койкенгофі – справжні витвори мистецтва. Усього в паркові 7 тематичних садів, спеціальні майданчики з ландшафтним дизайном, павільйони з орхідеями, герберами. Тут постійно проводять майстер-класи. Нідерландські умільці в складанні квіткових композицій не мають собі рівних.

Та найлюдніше в павільйоні тюльпанів. Символ Нідерландів тут представлено в усій красі. Цього року модним серед тюльпанів має бути жовтий колір, кажуть дизайнери Койкенгофа.



Королева ночі, зірка Невади, індіанське літо, натхнення – все це назви сортів тюльпанів. Тюльпани потрапили сюди з Туреччини. У 17 столітті за цибулину цієї квітки можна було купити будинок.

Нині у квітковому секторі Нідерландів працює 15 тисяч люду. Разом вони постачають на ринок 10 мільярдів цибулинових квітів щороку. Найбільший покупець – Сполучені Штати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
яка чудова країна. Не дивно що вона одна з самих безбожних країн світу. Який високий треба мати рівень суспільства щоб була легалізована трава...... Прикро усвідомлювати свою третьосортність.....
Відповісти
Останні новини
У Нідерландах одночасно квітнуть мільйони тюльпанів. ФОТО
07 травень, 2013, 10:07